Украйна се кани да продължи пътя си към ЕС и

...
Украйна се кани да продължи пътя си към ЕС и
Коментари Харесай

Лента: Украйна се кани да продължи пътя си към ЕС и НАТО, независимо от избора на президент

Украйна се кани да продължи пътя си към Европейски Съюз и НАТО, без значение кой ще е президентът на страната, написа в заглавие " Лента ", представен от Българска телеграфна агенция.

Украинският външен министър Павло Климкин съобщи, че днешната политика на страната и нейният курс към европейска и евроатлантическа интеграция няма да се трансформират без значение от резултата на президентските избори, оповестява съветското онлайн издание, цитирайки телевизия Си Ен Би Си. " Почти съм уверен, че няма да има цялостен завой обратно, завой надясно или наляво. Украинското общество просто няма да разреши на който и да било да се отклони от главната тенденция в украинската външнополитическа ориентировка. Става дума за пътя ни към Европейски Съюз и НАТО ", сподели Климкин. Той не чака промени и в връзките с Русия, тъй като " манталитетът " на украинците в тази сфера към този момент е образуван " вечно ".

След президентските избори в Украйна на 31 март ЦИК реши, че на втори тур ще се явят на 21 април артистът Володимир Зеленски, получил над 30 % от гласовете, и сегашният държавен глава Петро Порошенко, който има 15,93 %. Бившата министър-председателка Тимошенко остана на трето място с 13,4 %.

Порошенко ще се стреми към победа с най-мръсни способи, твърди " Росийская газета ". Според московския официоз днешният президент ще се мъчи " да задълбочи разцеплението в украинското общество " и ще ускори " своята антируска и милитаристка реторика ", макар че това очевидно не му е помогнало доста в първия тур.

Вестникът разказва следизборни реакции на " клакьорите на Порошенко в обществените мрежи - хиляди блогъри и коментатори ", които обвинили гласувалите за Зеленски " в безумие, незаконни благосклонности към Русия, изменничество, предпочитание " да правят отстъпка родината си на врага " и други смъртни съгласно украинските националисти грехове ". Блогърът Айдер Муждабаев коментирал по следния метод картата на районите, дали своят вот за Зеленски: " Явно ще се наложи да стреляме ". А негови сътрудници разсъждавали за произхода на Зеленски, ръководейки се от " антисемитизма, обичаен за Западна и Централна Украйна ", написа " Росийская газета ".

" Вторият тур ще е по-твърд от първия " ; " съгласно мен политическите конфликти ще нарастват ", цитира изданието мнението на украинския вътрешен министър Арсен Аваков.

Победата на актьора Зеленски в първия тур не е неповторим случай, написа " Комерсант ", припомняйки по този мотив детайлности от кариерите на Бепе Грило в Италия, а също по този начин на Доналд Тръмп, Арнолд Шварценегер и Роналд Рейгън в Съединени американски щати. " Защо обаче внезапно шоумени започнаха да се състезават за постове с политиците? Явно тъй като днешните политици във все по-голяма степен са шоумени ", разсъждава вестникът.

" Класическите разграничения на леви и десни остават в предишното. За който и да гласуваш, все едно получаваш държавно управление, което ще води почти една и съща икономическа политика, определяна значително от външни фактори ", прибавя изданието. Съответно политиката се деидеологизира - " идеологическият дневен ред се заменя от медийно-конспирологичния дневен ред на популизма ", обобщава вестникът.

При това състояние един политик шоумен има няколко значими качества. Той знае по какъв начин да приказва пред камера, малко и налично да показва мислите си. Не е наложително да бъде способен, тъй като избирателските маси все едно няма да виждат това. Важното е да бъде безапелационен и да имитира искреност. Няма смисъл да се придържа към сковаващите идеологически схеми на политиците от 20-и век - стига да прояви като човек от народа подигравка и жлъч по отношение на " корумпирания хайлайф ", се споделя в коментара.

" Феноменът Зеленски " постанова съгласно " Комерсант " един " главен извод за набиращата мощ общосветовна наклонност: всеки политик от ден на ден ще се преквалифицира в шоумен, а шоумените все по-често ще се впускат в политиката ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР