Украйна се бори с пропагандата, задържайки журналисти, пише Флориан Рьотцер

...
Украйна се бори с пропагандата, задържайки журналисти, пише Флориан Рьотцер
Коментари Харесай

Telepolis: Киев затваря неугодни журналисти, а Западът това „не го вижда”

Украйна се бори с пропагандата, задържайки публицисти, написа Флориан Рьотцер в немския портал Telepolis в обявата си „ Ukraine im Informationskrieg: Bekämpfung von Propaganda durch Inhaftierung von Journalisten”, определяйки обстановката като „ осведомителна война”.

В публикацията се оповестява, че руско-украинският публицист и началник на РИА Новости – Украйна Кирил Вишински е задържан и държан под стража в Украйна с обвиняване в държавна измяна, само че на Запад това не е провокирало на практика никакъв резонанс, в това число у „ Репортер без граници”.

Кирил Вишински предходната седмица на 17 май е арестуван от украинската Служба за сигурност, защото разпространявал „ подриващи” вести и се опитвал да прикрие финансирането от Русия.

Вишински има украинско и съветско поданство, поддържал дейностите на опълченците в Донбас, а от 2014 година отразявал „ анексията на Крим” от подривни позиции.

Германският публицист Рьотцер предлага читателят да си показа „ какъв зов би се наддал”, в случай че в Русия арестуват публицист от непозната новинарска организация и го обвинят в държавна измяна, с цел да изяснят по какъв начин ползващото се с покровителството на НАТО киевско държавно управление получава поддръжка от непознати държавни управления и множеството медии.

Дори в случай че началник на новинарски портал получава финансиране от Русия и популяризира в обществените мрежи вести, ориентирани срещу Киев, съгласно американската теория за свободен информативен поток и независимост на медиите не е мотив някой да бъде задържан. Подобни дейности отриват директен път към цензура и държавна принуда срещу критикуващите държавното управление публицисти, акцентира изданието.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР