Украйна съобщи за руски обстрел срещу още цивилни обекти, сред

...
Украйна съобщи за руски обстрел срещу още цивилни обекти, сред
Коментари Харесай

Украйна обвини Русия в обстрел на болница във Вовчанск

Украйна заяви за съветски обстрел против още цивилни обекти, измежду които болница в североизточния град Вовчанск, оповестява " Асошиейтед прес ".

По данни на локалните управляващи офанзивата е провокирала пожар в лечебното заведение и е нанесла вреди по пет жилищни здания.

На този декор украинските управляващи предизвестиха за струпване на съветски войски в източните региони по-рано от предстоящата от Киев нова атака на Русия, за която се подозираше, че ще стартира към годишнината от нашествието.

Болница в североизточния град Вовчанск се възпламени късно в понеделник вследствие на обстрела, оповестиха районните украински служби за незабавна помощ.

Обстрелът е предизвикал голям брой пожари в града, в това число в двуетажната общинска болница, осведомят и от Държавната работа за изключителни обстановки в Харковска област в североизточната част на страната.

Аварийните екипи са евакуирали осем цивилни от мястото. Пожарът към този момент е сподавен, няма жертви.
 Украински губернатор: Русия натрупва сили в Източна Украйна
Украински губернатор: Русия натрупва сили в Източна Украйна

Руските сили пестели муниции

Вовчанск е в региона на Харков, който беше окупиран от съветските сили след началото на нашествието, почнала на 24 февруари предходната година. Впоследствие обаче той беше отвоюван от украинските войски по време на контранастъпление.

Очакваният напън на съветски сили може да има за цел да си възвърне територията, изгубена от Москва при тази контраатака.

Украински публични лица показват, че чакат ново придвижване в източните и южните елементи на Украйна, защото Кремъл се стреми да подосигури нелегално анексираните територии.

Руските сили се " прегрупират ", до момента в който се пробват да пробият украинските линии в пет региона в източната и североизточната част на страната, заяви през днешния ден украинската войска.
 Украйна отново удължи военното състояние
Украйна отново удължи военното състояние

То ще продължи най-малко още 90 дни

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна уточни, че Москва концентрира напъните си покрай градовете Лиман, Бахмут, Авдиевка и Новопавловка в Донецка област, както и до Купянск в Харковска област.

В региона на Донецк съветските сили не престават да обстрелват Угледар - миньорски град, който е една от основните цели на Москва, оповестиха от украинското президентство.

Донецка област регистрира видим приток на съветски войски през последните няколко дни, твърди регионалният шеф Павло Кириленко.

" Прехвърлянето на части на съветската войска продължава непрекъснато. Руският обстрел се ускорява, натискът от руснаците се ускорява всеки ден ", съобщи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР