Украйна съобщи за нови руски атаки в Донецка област.Същевременно от

...
Украйна съобщи за нови руски атаки в Донецка област.Същевременно от
Коментари Харесай

Украйна: Нямаме алтернатива на подкрепата от САЩ

Украйна заяви за нови съветски офанзиви в Донецка област.

Същевременно от Белия дом оповестиха, че продължаването на военната помощ за Киев през новата година ще зависи от утвърждението на Конгреса.

Украинските управляващи предизвестиха, че страната няма опция на американската поддръжка.

Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби съобщи, че без решение на Конгреса не може да има в допълнение финансиране на Украйна, като в същото време акцентира, че администрацията ще прави всичко допустимо Киев да получава нужното въоръжение. Искането за разпределяне на още 61 милиарда $ в поддръжка на Украйна е блокирано от Конгреса, където републиканците упорстват то да бъде съчетано с въздържане на нараствания мигрантски напън по границата с Мексико.

Украинският външен министър изрази разбиране, че американският Конгрес ще утвърди отпущането на помощта за страната му. " Нямаме проект Б. Уверени сме в проект А ", съобщи Дмитро Кулеба, написа БНР.

В изявление за Си Ен Ен той акцентира, че " това, което се дава на Украйна, не е лепта. То е инвестиция в отбраната на НАТО и в отбраната на просперитета на американския народ ". Според него вършат голяма неточност тези, които допускат, че съветският президент Владимир Путин в никакъв случай няма да нападне страна членка на НАТО, в случай че успее в Украйна ". Той добави, че  в случай че Русия надделее в спора, други водачи ще се изкушат да последват стъпките ѝ и възпирането им ще има доста по-висока цена за Съединени американски щати ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР