Украйна съобщи, че Кремъл ще опита да въвлече и без

...
Украйна съобщи, че Кремъл ще опита да въвлече и без
Коментари Харесай

Украйна тревожно: Путин ще атакува Беларус от наша територия, за да ги въвлече в конфликта

Украйна заяви, че Кремъл ще опита да въвлече така и така клекналия пред Путин Беларус във войната. Лично министърът на защитата на Украйна Олексий Резников (на водещата снимка) пусна публикция във фейсбук, потвърждавайки, че разузнаването му е предоставило неопровержими доказателства за пъкления проект на Русия да ескалира нещата до прекаленост. Резников е безапелационен, че Украйна няма никакви проекти да нападна обекти в прилежащ Беларус и, че жителите на страната не би трябвало да се поддават на операциите на Путин и Лукашенко.

Малко след поста на Резников в обществената мрежа се появиха първи видеа от офанзиви на съветски самолети, които се намират на украинска територия, по обекти в Беларус. Поне това са описанията на клиповете, които можете да видите по-долу.

ЕТО Я И ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ НА ОЛЕКСИЙ РЕЗНИКОВ:

Бих желал да се обърна към беларуския народ.

Приятели. Въз основа на информацията, в която сме изцяло уверени и която потвърдихме, тъкмо в този миг командването на съветските окупационни сили приготвя серия от кървави провокации.

Според незаконното си желание съветската авиация се готви да нанесе удар по няколко обитаеми места на територията на Република България, ситуирани покрай украинско-беларуската граница. В частност възнамеряват да ударят населено място Копани (Столински регион Брестска област).

За да маскира това закононарушение, Русия има намерение да нанесе удара от украинското въздушно пространство.

Целта на тази провокация е да принуди настоящето управление на Беларус да води война против Украйна. Москов се пробва да те облече с кръв.

Гарантирам, че украинската войска не е възнамерявала, не възнамерява и няма да възнамерява никакви нападателни дейности против Беларус.

За 15 дни война украинските въоръжени наложително унищожават над 12 000 съветски бойци.

Не позволявайте страната ви да бъде въвлечена в тази война ! Спасете живота на обичаните си хора! Не позволявайте на Кремъл да унищожи бъдещето на Беларус !



Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР