Украйна съобщи, че е постигнала пробив в района на опустошения

...
Украйна съобщи, че е постигнала пробив в района на опустошения
Коментари Харесай

Украйна съобщава за пробив в района на Бахмут

Украйна заяви, че е постигнала пробив в региона на разрушения източен украински град Бахмут, епицентър на боевете с съветските сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

Шефът на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин удостовери информацията за напредъка на украинските сили наоколо до Бахмут, където неговите бойци са на първа линия. Той упрекна постоянните съветски елементи, че са " избягали " от позициите си.

" Завземането на Бахмут няма да донесе нищо на Русия, тъй като фланговете се ронят, а фронтът се разпада ", съобщи Пригожин в оповестен видеоклип. Той упрекна съветския общоприет щаб, че се пробва да показа обстановката в по-добра светлина.

Пригожин декларира, че счита за неизбежна " световна покруса за Русия ", отбелязва украинската организация УНИАН, като се базира на видеозаписа, оповестен в неговия канал в Телеграм.

Малко преди новите остри рецензии на ръководителя на " Вагнер ", съветското министерство на защитата съобщи, че неговите сили са отблъснали 26 украински набези на 95-километровия фронт в региона на Соледар, напомня Агенция Франс Прес.

Украинската зам.-министърка на защитата Ханна Маляр съобщи по-рано през днешния ден, че силите на Киев са напреднали с два километра в региона на Бахмут. Тя добави, че украинските сили не са отстъпвали позиции в разрушения град през цялата седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР