Украйна съобщи, че е открила телата на 63 цивилни със

...
Украйна съобщи, че е открила телата на 63 цивилни със
Коментари Харесай

Киев: Открити са телата на 63 цивилни със следи от мъчения в близост до Херсон

Украйна заяви, че е разкрила телата на 63 цивилни със следи от мъчения покрай неотдавна освободения град Херсон. Русия неведнъж отхвърли да е направила зверства при нахлуването си. BBC беседва с двама души, които споделиха, че са били държани повече от месец в това, което се разказва като " стаи за мъчения ".

В един полицейски сектор в неотдавна освободения Херсон всяка килия споделя своя лична история.

В някои са разпръснати облекла, в една има изгоряло легло, в друга са разхвърляни кучешки купи и отпадъци. В едната съветско знаме лежи в центъра на пода.

В килия номер шест е историята на Анжела.

Именно тук тя прекара 31 дни с четири други дами, откакто беше хваната от съветски бойци през юни.

Преди нахлуването в Украйна през февруари 49-годишната Анжела е била телевизионна водеща в канал Telethon. До началото на март бронирани съветски конвои навлизат в родния й град Херсон.

Със стягането на хватката на Русия към районната столица демонстрациите последователно бяха потушени и свободите бяха подкопани. През юни въоръжени мъже влязоха в дома на Анжела, разделиха я от приятеля й, сложиха й чувал на главата и я натовариха на рейс.

Именно оттова Анжела била отведена в килия номер шест.

„ На третия етаж бяха бити мъже “, спомня си тя. „ Когато индивидът се изтезава с ток, се чува. Това е необикновен тон. Мъжете крещяха от болежка ".

След като руснаците превзеха Херсон, следователите споделят, че са арестували хора, свързани с украинската войска или партизани, които са протестирали против тяхната окупация.

Те настояват, че са разкрили 11 противозаконни пандиза и четири стаи за мъчения в Херсон след освобождението му. Повече от 700 души са оповестени за изчезнали.

Има опасения, че те или са мъртви, или са нелегално отведени в окупирани от Русия територии или в самата Русия.

И в този момент Украйна разгласи откриването на десетки тела със следи от мъчения край града. Министърът на вътрешните работи Денис Монастирски сподели, че следствието на закононарушенията там едвам в този момент е почнало, „ толкоз още доста подземия и гробища ще бъдат разкрити “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР