Украйна съобщи, че е открила над 1200 тела в района

...
Украйна съобщи, че е открила над 1200 тела в района
Коментари Харесай

Украйна съобщи за над 1200 открити тела край Киев

Украйна заяви, че е разкрила над 1200 тела в региона на Киев, където се твърди, че са осъществени жестокости по време на съветската окупация предишния месец, до момента в който жителите на източната част на страната се приготвят - или бягат - преди предстоящото масирано нахлуване.

През уикенда Украйна беше подложена на тежки бомбардировки, които усилиха броя на жертвите шест седмици след съветската инвазия.

В неделя сутринта обстрел лиши живота на двама души в североизточната част на Харков, втория по величина град в Украйна, заяви регионалният шеф Олег Синегубов, ден откакто съгласно управляващите 10 цивилни, в това число дете, са починали при бомбардировка югоизточно от града.

" Руската войска продължава да води война против цивилното население заради неналичието на победи на фронта ", съобщи Синегубов в Телеграм.

Володимир Зеленски още веднъж осъди жестокостите против цивилни жители и след диалог с немския канцлер Олаф Шолц съобщи, че са се съгласили, " че всички причинители на военни закононарушения би трябвало да бъдат разпознати и осъдени ".

Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова съобщи, че страната изследва хипотетичната виновност на 500 висши съветски чиновници, в това число президента Владимир Путин, за хиляди военни закононарушения.

А съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан даде обещание, че Съединени американски щати " ще работят с интернационалната общественост, с цел да се уверят, че има виновни " за това, което той назова " всеобщи зверства ".

Във Ватикана папа Франциск прикани за великденско преустановяване на огъня, с цел да се проправи пътят към мира, като осъди войната, в която " беззащитни цивилни " са подложени на " отвратителни кланета и свирепост ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР