Украйна с призив към ООН и Червения кръст да разследват

...
Украйна с призив към ООН и Червения кръст да разследват
Коментари Харесай

Киев призова ООН да разследва атаката срещу затвора в Еленовка

Украйна с апел към Организация на обединените нации и Червения кръст да проверяват офанзивата против пандиза в Еленoвка, който се намира в следения от проруските сепаратисти град Донецк.

Москва и Киев взаимно се упрекнаха за нападението, при което минимум 50 души починаха, а повече от 70 бяха ранени. Според Русия, пандизът е нападнат със системи за залпов огън „ Хаймарс ", които Вашингтон доставя на Киев. Украинската войска отхвърли да е обстрелвала Еленовка. Киев упрекна Москва, че е атакувала пандиза, с цел да прикрие хипотетични изтезания и изтезания.

Предполага сe, че там са държани част от бранителите на Мариупол, в това число и членове на полка " Азов ". В среднощното си послание президентът Зеленски още веднъж изиска Русия да бъде оповестена за държава-спонсор на тероризма.

" Призовавам Русия да бъде законово приета за страна, която спонсорира тероризма. Обръщам се особено към Съединените щати - належащо е решение, в този момент, в този миг. С поредност дейности, Русия потвърди, че е най-големият източник на тероризъм в света през днешния ден. Това е реалност. ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР