Украйна реши да разшири санкциите си срещу руски компании и

...
Украйна реши да разшири санкциите си срещу руски компании и
Коментари Харесай

Украйна разширява санкциите си срещу Русия и преустановява участието си в координационните съвети на ОНД

Украйна реши да разшири глобите си против съветски компании и организации, отчитайки глобите, въведени от Съединени американски щати против съветски олигарси и съдружници на съветския президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила. Това съобщи през днешния ден украинският президент Петро Порошенко Петро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е... към профила, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Киев разшири съществуващите наказания, които вкара против стотици съветски компании и физически лица в отговор на анексията на Крим през 2014 година и поради поддръжката на Кремъл за проруските сепаратисти в Източна Украйна.

"С днешното решение ние имаме координирани нови наказания с тези, които към този момент бяха въведени от Съединени американски щати против жители и юридически лица от Руската Федерация ", сподели Порошенко преди съвещание на националния Съвет за сигурност и защита.

Той не сподели кои физически лица са в разширения лист и по кое време ще влязат в действие глобите. Но преди този момент се твърдеше, че Украйна може да глоби съветски олигарси, включително Олег Дерипаска. През април Съединени американски щати постановиха наказания на 24 руснаци, включително и алуминиевия магнат Дерипаска. Това бе едно от най-агресивните дейности на Вашингтон за наказване на Москва поради хипотетичната й интервенция в американските избори през 2016 година и поради други "зловредни действия ".

Украйна също така прекратява присъединяване си в координационните препоръки на Общността на самостоятелните страни.

Решението е взето през днешния ден от националния Съвета за сигурност и защита.

На 12 април Порошенко предложи на държавното управление да приготви документи за публично преустановяване на присъединяване на Украйна в Оперативно-наблюдателно дело, поръчвайки на министрите да стартират процедура по публично евакуиране на Украйна от учередителните органи на общността. Украйна ратифицира съглашението за основаване на Оперативно-наблюдателно дело през 1991 година и протокола за единодушие към него, само че не ратифицира устава на Оперативно-наблюдателно дело и по този начин в юридически проект не е член на Оперативно-наблюдателно дело.

Киев обаче участваше в работата на организацията, само че не на всички равнища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР