Украйна разглежда възможността за внос на определено количество газ от

...
Украйна разглежда възможността за внос на определено количество газ от
Коментари Харесай

Украйна обсъжда възможността за внос на руски газ, но не и задължително от Газпром


Украйна преглежда опцията за импорт на несъмнено количество газ от Русия, само че не и наложително от „ Газпром “. Това е декларирал в петък министъра на енергетиката и околната среда на страната Алексей Оржел.

„ В Украйна може да има и други снабдители, не е наложително цялото количество да е от „ Газпром%, там има и други снабдители, други компании, които могат да правят това. Затова споделяме, че несъмнено количество може да бъде преразгледано. Определени количества бихме били заинтригувани да получим на съответни учредения...Но това е въпрос на съвещания сред страните “, е споделил Оржел на конференция, излъчена от локалната телевизия „ Наш “.

„ Ако изключим изцяло политическия миг и няма никакъв напън от съветската страна и преминем на чисто стопански връзки, които са взаимно преференциални, то ние ще го обсъдим “, е отбелязал украинският министър.

Министерство на енергетиката и околната среда на Украйна възнамерява към началото на отоплителния сезон в подземните газохранилища да бъдат нагнетени 21 милиарда куб м естествен газз. Сега в тях има 19,6 млрд куб м газ., е декларирал още министъра на енергетиката и околната среда Алексей Оржел. По думите му точно 21 милиарда куб м са нужни на страната за умерено прекосяване на отоплителния сезон.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР