Украйна разбра много преди Международният наказателен съд да издаде заповед

...
Украйна разбра много преди Международният наказателен съд да издаде заповед
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Няма смисъл да се водят разговори с Путин

Украйна разбра доста преди Международният углавен съд да издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин, че диалози с него няма смисъл да се водят. Това съобщи украинският външен министър Дмитрий Кулеба пред американското издание " Politico ".
 
" Знаехме доста преди издаването на заповедта за арест от Международния углавен съд, че е безсмислено да беседваме с Путин. На 30 септември, предходната година, Съветът за национална сигурност и защита на Украйна одобри резолюция, в която се показва, че всевъзможни диалози с Владимир Путин в отговор на опита на Русия да анексира украински територии са невъзможни ", съобщи Кулеба. В същото време той акцентира, че Киев не отхвърля самата концепция за мирни договаряния.
 
" Украйна направи многочислени опити за реализиране на спокойно съглашение, откогато Володимир Зеленски беше определен за президент през 2019 година, и организира 88 кръга договаряния с посредничеството на Франция и Германия преди съветската инвазия през 2022г. ", сподели Кулеба и уточни, че страната му се е пробвала да откри обща позиция и след 24 февруари, само че без триумф.
 
" Вместо това Русия ускори бруталните си офанзиви и разгласи проекти за анексиране на още украински територии. Президентът Зеленски даде ясно да се разбере, че в случай че Путин продължи с тези опити за анексиране, ще бъде невероятно да се беседва с него ", напомни още веднъж външният министър
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР