Украйна проучва предполагаемата вина на 500 руски лидери, между които

...
Украйна проучва предполагаемата вина на 500 руски лидери, между които
Коментари Харесай

Украйна разследва 5 600 предполагаеми военни престъпления, извършени от руснаци

Украйна изследва хипотетичната виновност на 500 съветски водачи, сред които и президента Владимир Путин, за хиляди военни закононарушения, цитира думите на върховен чиновник Агенция Франс Прес.

Говорейки пред английския Sky News, украинският основен прокурор Ирина Венедиктова също благодари на премиера Борис Джонсън за изненадващото му посещаване в Киев в събота. Джонсън даде обещание по-голяма военна помощ от Англия за Украйна по време на диалози очи в очи с президента Володимир Зеленски, преди двойката да се насочи на строго охранявана разходка из центъра на Киев.

„ Мисля, че украинците демонстрираха смелостта на лъв, а вие, Володимир, сте плача на този лъв “, сподели Джонсън в телевизионни изявления, застанал до президента.

Венедиктова сподели, че пътуването на Джонсън е “наистина огромна поддръжка за нас”, до момента в който тя разказва в детайли хипотетичните зверства на съветски нашественици, в това число на железопътна гара, цялостна с търсещи избавление мирни жители.

„ Разбира се, това, което виждаме на място във всички райони на Украйна, са военни закононарушения, закононарушения против човечеството “, добави прокурорът, говорейки на британски. Тя сподели, че има “всички доказателства”, свързващи съветските сили с ракетната офанзива против гарата в Краматорск, в Източна Украйна, където публични лица споделиха, че са убити 52 души.

„ Ето за какво, това ще е един от случаите в обсега на нашето внимание “, сподели Венедиктова.

„ Знаете, че в този момент започнахме 5 600 каузи в Украйна за горепосочените военни закононарушения “, включващи „ 500 обвинени “ от съветското държавно управление и военни, сподели тя. „ Владимир Путин е основният военнопрестъпник на 21-ви век “, съобщи Венедиктова, добавяйки, че като президент той може да се употребява с имунитет от правосъдно гонене според интернационалното право, само че това няма да продължи постоянно.

Преди седмица Зеленски сподели, че е основал „ специфичен механизъм “ за следствие на съветските „ военни закононарушения “ в Украйна, като даде обещание да открие и накаже „ всички “, виновни за това. Механизмът ще включва национални и интернационалните специалисти, следователи, прокурори и съдии, сподели той.

Англия дава техническа експертиза, до момента в който Международният углавен съд в Хага организира лично следствие за нашествието в Украйна. В Киев Джонсън сподели, че откриването на цивилни тела в украински градове като Буча и Ирпин „ опетни вечно “ репутацията на Путин и е еднакво на военни закононарушения.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР