Украйна продължава да държи контрола над химическия завод „Азот“ в

...
Украйна продължава да държи контрола над химическия завод „Азот“ в
Коментари Харесай

Зеленски към Русия: Досега са загинали 32 000 руснаци, какво ви донесе това?

Украйна продължава да държи контрола над химическия цех „Азот“ в Северодонецк, където стотици цивилни се укриват от боевете в района.

В следващото си видеообръщение тази нощ президентът Володомир Зеленски сподели, че, до момента в който „ожесточените улични борби в Северодонецк не престават, украинската войска последователно освобождава територия на запад в региона Херсон и има известни триумфи в Запорожие“.

Зеленски сподели още: „Досега са починали общо към 32 000 руснаци и защо? Какво ви донесе това?! Никой не може да каже какъв брой дълго ще продължи това погубване на съветски души! Но ние би трябвало да създадем всичко по силите си, с цел да накараме окупаторите да съжаляват за това, което са сторили“.

Губернаторът на Луганска област Серхий Хайдай заяви по-рано за огромен пожар и теч на тонове нефт след съветски обстрел против завода „Азот“ в Северодонецк.

По думите му сраженията в града не стопират и по-голямата част е в съветски ръце. Според Украйна към 800 души са се укрили в няколко бомбоубежища под завода, оповестява БНР.

Родион Мирошник, представител на самопровъзгласилата се Луганска национална република, съобщи, че някои цивилни са почнали да напущат региона.

По-рано той разгласи, че към 300-400 украински бойци са блокирани на територията на завода дружно с цивилните жители.

Междувременно РИА „Новости“ съобщи за голям облак пушек след детонация в Авдеевка, град в прилежащата Донецка област, в който се обитава различен химически цех.

Украинските военни оповестиха, че са отблъснали съветски офанзиви против три дребни града северозападно от Славянск в Донецка област, само че не престават боевете в четвърто обитаемо място в региона, както и източно от града.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР