Украйна призна, че нейните военни са се изтеглили от град

...
Украйна призна, че нейните военни са се изтеглили от град
Коментари Харесай

Зеленски обеща украинската армия да си върне Лисичанск

Украйна призна, че нейните военни са се изтеглили от град Лисичанск в Донбас. Президентът Володимир Зеленски даде обещание, че контролът над региона ще бъде възобновен.

Градът в източната част на страната беше подложен през последните седмици на офанзиви от съветските военни и сепаратистите в Донбас.

От Генералния щаб на украинските въоръжени сили обясниха, че решението за оттегляне е взето, " с цел да бъде непокътнат животът на бранителите " на Лисичанск и че " в изискванията на неведнъж предимство на съветските войски в артилерия, авиация, ракетни установки, муниции и персонален състав, продължаването на борбата би имало съдбовни последствия ". Руската войска към този момент изцяло управлява Луганска област и може да се концентрира върху завладяването на Славянск и Краматорск в Донецка. Това са двете елементи на Донбас, провъзгласени за цел на по този начин наречената от Москва " специфична интервенция в Украйна, почнала на 24 февруари.

От Киев президентът Володимир Зеленски в началото отхвърли информацията от Русия, че е открила надзор над Лисичанск. После удостовери изтеглянето на украинските елементи, само че даде обещание, че страната му ще си върне региона:

" И в случай че командването на нашата войска изтегля хора от избрани точки на фронта, където съперникът има най-голямо огнево предимство, по-специално това се отнася за Лисичанск, това значи единствено едно нещо: ние ще се върнем, с помощта на нашата тактичност, с помощта на увеличеното доставяне с съвременни оръжия ".

През последното денонощие Русия интензивно е обстрелвала Славянск, Краматорск и Харков. Шестима души, измежду които и дете, са починали при ударите против Славянск, твърди още Зеленски.

Вчера Русия упрекна Украйна, че е изстреляла ракети против съветския граничен град Белгород.

Зеленски в това време окачестви като рискови изказванията на президента на Беларус. Александър Лукашенко удостовери, че страната му поддържа Русия и нейната атака в Украйна като част от дългогодишния си ангажимент като съюзническа страна. Лукашенко означи, че единствено Минск е на страната на Москва и Русия и Беларус " по силата на ориста са в една лодка ".

Междувременно водачи от десетки страни и ръководители на интернационалните организации се събират през днешния ден и на следващия ден в швейцарския град Лугано, с цел да обсъдят възобновяване на Украйна. Целта е да се изготви " проект Маршал ", който да влезе в действие даже под съветския обстрел.

Планът " наложително " би трябвало да включва съставен елемент за възобновяване на унищожената околна среда, предложи Виргиниюс Синкявичюс, еврокомисар по околна среда. Той дефинира като " закононарушение от максимален мащаб " вредите, нанесени на големи горски площи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР