Украйна порица Apple, защото показа анексирания полуостров Крим като част

...
Украйна порица Apple, защото показа анексирания полуостров Крим като част
Коментари Харесай

Украйна се гневи на Apple за поставянето на Крим в рамките на Русия

Украйна порица Apple, тъй като сподели анексирания полуостров Крим като част от Русия, предадоха международните организации, представени от БГНЕС.
Руските депутати обявиха в сряда, че от Apple изпълнили настояването на Москва Крим да се появи като съветска територия на техните карти и приложения за времето.
" Нека ви обясня по вашия метод, Apple ", написа украинският външен министър Вадим Пристайко в Twitter в отговор на новината. „ Представете си, че викате, че вашият дизайн и хрумвания, години на работа и част от сърцето ви са откраднати от най-лошия ви зложелател, само че по-късно на някой неграмотен не му пука за вашата болежка. Такова е чувството, когато наричате #Crimea (руска) земя “, разяснява той.
" Apple, апелирам, апелирам, придържайте се към високите технологии и развлеченията. Глобалната политика не е вашата мощна страна ", разяснява още Пристайко.
Посолството на Украйна в Съединените щати написа в Twitter: " Предполагаме, че украинците не благодарят на Apple за това #Деня на благодарността “.
Припомняме, че от сряда Крим и най-големите му градове Севастопол и Симферопол се демонстрират като съветска територия в приложенията на Apple, когато се употребяват в Русия.
Москва оказва напън върху задграничните компании да признаят полуострова като неразделна част от територията ѝ.
Гугъл от своя страна не разпознава Крим като територия, принадлежаща нито на Русия, нито на Украйна. Все отново, когато бъде употребен в Русия, имената на обитаемоте места в Крим се изписват с съветски, а не с украински букви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР