Украйна получи поредната партида тежки оръжия от Германия. Става дума

...
Украйна получи поредната партида тежки оръжия от Германия. Става дума
Коментари Харесай

Германия прати на Киев и РСЗО Mars II -

Украйна получи следващата партида тежки оръжия от Германия. Става дума за ракетни установки Марс II и самоходни гаубици.

Това заяви министърът на защитата Кристине Ламбрехт, предава Ди Велт. Тя означи, че към този момент е планувано даването и на други системи.

" Обещаните многоцелеви ракетни установки Mars II и самоходни гаубици Panzerhaubitzen 2000 са доставени. Ние държим на думата си ", сподели Ламбрехт.

Вчера украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че първите три самоходни зенитни оръдия " Гепард " и няколко десетки хиляди боеприпаса за тях са пристигнали от Германия.

Украйна ще получи от Бундесвера общо 30 танка Gepard с муниции. А от запасите на Бундесвера към този момент са пристигнали три ракетни установки за залпов огън Mars II и 10 самоходни гаубици Panzerhaubitzen 2000.

Пристигането на оръжия от Германия в Украйна беше доказано от ръководителя на президентската канцелария Андрий Ермак.

" РСЗО Марс II към този момент бяха предадени на Украйна от нашите немски съдружници ", сподели той.

Какво е РСЗО Mars II

Артилерийско-ракетният комплекс Mars II може да изстрелва ракети с разнообразни режими на деяние, като да вземем за пример ракети с GPS ръководство или ракети за мятане на мини за блокиране на терена. Стартовите батареи са снабдени с 12 ракети, инсталирани на верижни транспортни средства, които могат да се движат със скорост 50 км/ч.

Ламбрехт добави, че в допълнение към тези оръжейни системи през септември Украйна ще получи артилерийски радар вид " Кобра ", който ще разреши на немските артилерийски системи да работят още по-бързо и по-точно.

" Договорът към този момент е подписан и в този момент ще стартира образованието на украинските военни за работа с тази комплицирана система ", сподели тя.

Според Ламбрехт до няколко дни ще стартира и образованието за обещаната зенитно-ракетна система Iris-T SLM. През есента компанията производител ще може да достави чисто нови такива в Украйна.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР