Украйна получи официален статут на кандидат за членство в Европейския

...
Украйна получи официален статут на кандидат за членство в Европейския
Коментари Харесай

Официално: Украйна и Молдова вече са кандидати за членство в ЕС

Украйна получи формален статут на претендент за участие в Европейския съюз , откакто беше утвърдена от 27-те водачи на блока по време на срещата на върха в Брюксел.

Молдова също получи статут на кандидатка, до момента в който Грузия остана в листата на чакащите в очакване на промени, които да подсигуряват политическата непоклатимост на страната.

Като " исторически миг " дефинира решението ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел . " Днешният ден бележи решаваща стъпка по пътя ви към Европейски Съюз ", написа той в Туитър.

След това Мишел поздрави украинския президент Володимир Зеленски и молдовския президент Мая Санду и добави: " нашето бъдеще е дружно ". Други водачи на Европейски Съюз се включиха в обществените мрежи, с цел да приветстват решението.

Зеленски похвали решението и съобщи, че " бъдещето на Украйна е в границите на Европейски Съюз ". След това той се причисли виртуално към срещата на върха, с цел да беседва с държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз.

Статутът на кандидатка е значително алегоричен знак, с който се признава, че определената страна е на път да стартира дългия, комплициран и постоянно непосилен развой на присъединение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР