Украйна поиска от Международния трибунал по морско право (МТМП) незабавното

...
Украйна поиска от Международния трибунал по морско право (МТМП) незабавното
Коментари Харесай

Украйна иска международен съд да освободи задържаните в Русия моряци

Украйна изиска от Международния арбитражен съд по морско право (МТМП) незабавното освобождение на 24 украински моряци, арестувани от Русия след случая в Керченския проток. Киев упрекна Москва, че нарушава интернационалното право,  съобщи AFP, представена от bTV.
Украинският президент Петро Порошенко сезира МТМП в средата на предишния месец, с цел да изиска незабавното връщане на три военни кораба, които бяха арестувани от съветските въоръжени сили през ноември по обвинявания в нелегално секване на съветската граница.
Припомняме, че случаят стана покрай Керченския пролив, свързващ Черно и Азовско море. Моряците са арестувани към този момент шест месеца и даже не им се разрешават срещи с техните фамилии.
Според Киев моряците би трябвало да бъдат освободени, без да се чака резултатът от различен иск, подаден от Украйна против Русия пред Арбитражния съд в Хага, с цел да се подсигурява достъпът на украинската страна до морето наоколо до Кримския полуостров.
Русия от своя страна отхвърли да взе участие в съвещанието на МТМП, като съобщи, че основаният в Хамбург съд не е способен да взема мнение по спор, който съгласно нея има боен темперамент.
Очаква се МТМП да вземе решение по случая преди края на този месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР