Украйна поиска от Лекари без граници да организират мисия за

...
Украйна поиска от Лекари без граници да организират мисия за
Коментари Харесай

Киев призова за мисия за евакуация и лечение на войниците от Азовстал

Украйна изиска от " Лекари без граници " да провеждат задача за евакуация и лекуване на бойците, укрепени в стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол.

Това се споделя прессъобщение, оповестено няколко часа след известието за евакуацията на цивилни, съобщи NOVA.

Писмото е изпратено от украинския вицепремиер Ирина Верещук до Мишел-Оливие Лашарите, началник на стратегиите за незабавни случаи в филантропичната организация и началник на задачата в Украйна.

В него се показва, че „ базирайки се на правилата, които управляват работата на организацията " Лекари без граници ", Украйна моли управлението ѝ да провежда задача за изтегляне на бранителите на Мариупол от „ Азовстал” и да обезпечи медицински грижи за ранените, чиито човешки права са нарушени от Руската федерация “.

Защитниците, блокирани към този момент 72 дни в последния бастион на украинската отбрана в Мариупол, се намират дни наред под непрестанните бомбардировки и офанзиви на съветската войска и заради " липса на медикаменти, вода и храна, ранените бойци умират от гангрена и сепсис ".

По-рано денем Киев разгласи, че всички цивилни дами, деца и възрастни хора, които се криеха с бойците, са били евакуирани от подземията на завода.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР