Украйна подписа принципно споразумение за заем от 5,5 милиарда долара

...
Украйна подписа принципно споразумение за заем от 5,5 милиарда долара
Коментари Харесай

МВФ сключи предварително споразумение с Украйна за 5,5 млрд. долара

Украйна подписа кардинално съглашение за заем от 5,5 милиарда $ с Международния валутен фонд, като даде подтик на президента Владимир Зеленски преди договарянията с Русия, съобщи " Блумбърг ".

Споразумението на този стадий включва политики, които би трябвало да се организират от държавното управление на Украйна за поддръжка на тригодишната стратегия, сподели изпълнителният шеф на МВФ Кристалина Георгиева в изказване в събота след телефонен диалог със Зеленски.

" Президентът и аз се съгласихме, че икономическият триумф на Украйна зависи извънредно от върховенството на закона, правосъдната система и понижаване на ролята на частни ползи в стопанската система ", сподели Георгиева.

Първоначално Украйна бе ориентирана към съглашението за септември. Пречките включват офанзиви против някогашен шеф на централната банка и неустановеност за най-големия заемодател в страната - Приватбанк. Национализацията на банката за 2016 година се оспорва от нейните някогашни притежатели, измежду които и някогашният бизнес сътрудник на Зеленски.

Програмата има за цел да подтиква икономическия напредък, да изкорени интензивно корупцията и да увеличи виталния стандарт на всеки украинец, съобщи Зеленски в изказване.

Сделката изисква утвърждение от управлението и изпълнителния съвет на МВФ.

Зеленски ще организира първите си диалози лице в лице с съветския президент Владимир Путин в понеделник в Париж, където към тях ще се причислят водачите на Германия и Франция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР