Украйна, подкрепена от десетки други държави, е писала до регионалния

...
Украйна, подкрепена от десетки други държави, е писала до регионалния
Коментари Харесай

Украйна иска спешна среща на СЗО относно въздействието на инвазията върху здравеопазването

Украйна, подкрепена от десетки други страни, е писала до районния началник на Световната здравна организация, призовавайки за незабавна среща по отношение на въздействието на съветската инвазия върху опазването на здравето, демонстрира писмо, получено от Ройтерс в петък.

Писмото, изпратено тази седмица от дипломатическата задача на Украйна в Женева, Швейцария, където е седалището на СЗО, е подписано от към 38 други членове от европейския район на организацията, в това число Франция, Германия и Англия.

Отправено към районния шеф за Европа, Ханс Клуге, то прикани да се свика среща " не по-късно от 9 май " и се базира на офанзиви против здравни заведения, прекратени акции за имунизация и опасения по отношение на риска от радиологични и химически събития.

В писмото се предлага също по този начин генералният шеф, Тедрос Адханом Гебрейесус, да прегледа въпроса на съвещание на Световната здравна асамблея през май, когато 194-те държави-членки на органа би трябвало да вземат решение за основни промени, с цел да се приготвят за бъдещи пандемии.

СЗО не отговори незабавно на искане за коментар. Ройтерс също търси коментар от Русия, която е една от 53-те членове на европейския район на СЗО.

СЗО е записала към 177 офанзиви против здравни заведения и инфраструктура в Украйна, довели до 73 смъртни случая от началото на съветската инвазия на 24 февруари, без да разпорежда отговорност.

„ Тези офанзиви лишават хората от незабавно нужни грижи, заплашват доставчиците на здравни услуги и подкопават здравните системи “, сподели СЗО в отчет за Украйна в четвъртък.

В същия отчет се споделя, че здравната система в тежко засегнатата Източна Украйна се е сринала, добавяйки, че съвсем всички клиники и лечебни заведения в региона на Луганск са развалени или унищожени, съобщи Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР