Украйна победи с 2:1 Швеция в последен 1/8-финал на UEFA

...
Украйна победи с 2:1 Швеция в последен 1/8-финал на UEFA
Коментари Харесай

Украйна попари шведските мечти в 120-тата минута и е на четвъртфинал

Украйна победи с 2:1 Швеция в финален 1/8-финал на UEFA EURO 2020. Редовното време приключи 1:1, а в последната минута на продълженията отборът на Андрий Шевченко стигна до златния гол, който му обезпечи исторически четвъртфинал.

Резултата откри Олександър Зинченко (27), скандинавците изравниха посредством Емил Форсберг (43). Златния гол в последната минута на продълженията вкара резервата Артьом Довбик. Червен картон в първото продължение получи Маркус Даниелсон (99) за недодялан фаул и след намесата на ВАР.

Двата тима влязоха внимателно в дуела и липсваха рискови положения пред вратарите на Олсен и Бущан. Едва в 7-тата минута Кулушевски опита удар, който бе избит в корнер. Четири минути по-късно ужасно подаване на Ярмоленко приключи с прекрасен шут на Яремчук, само че вратарят Олсен мазета.

В 11-тата минута Украйна можеше да поведе, само че вратарят Олсен за следващ път сподели, че се намира в страхотна форма. Ярмоленко пусна страховит пас към Яремчук, който без закъснение шутира, само че стражът на шведите с опитност мазета. Постепенно скандинавците постановиха надзор върху играта и последваха рискове за вратаря Бущан. Отлично центриране на Кулушевски в 18-тата минута откри Форсберг зад защитата на Украйна, само че ударът му с глава не се получи и топката излезе в навън. Минута по-късно огромната вяра на скандинавците Александър Исак шутира от границата на наказателното поле, само че и неговият удар мина настрана от вратата на Бущан.

Малко ненадейно първи се радваха играчите на Андрий Шевченко. В 27-тата минута фантастично подаване с външен фалц на Ярмоленко откри нахлуващия в наказателното поле Зинченко, който със свиреп шут по диагонала не остави шансове на Олсен - 0:1.

Шведите бързо можеха да върнат попадението, откакто в 30-тата минута капитанът Себастиан Ларсон от фаул изненада Бущан. Все отново вратарят се разтегна и мазета в корнер.

Две минути преди почивката разумно се стигна до равнене. Емил Форсберг изстреля същински снаряд, който след рикошет в крайници на Забарний влетя зад тила на Бущан.

Втората част стартира с офанзиви и към двете порти, само че гол не падна най-много поради малшанса. В 55-тата минута гредата избави "тре крунур " след удар на Сидорчук, а 60 секунди по-късно левият дирек на вратата на Бущан попречи на Форсберг да се разпише за повторно. Вратарят на украинците пък сподели ослепителен инстикт в 66-тата минута, откакто се разтегна оптимално и мазета мощен шут на Кулушевски. Късметът още веднъж не бе с Форсберг в 69-тата минута, когато следващата му солова акция приключи с съвършен удар, само че този път напречната греда бе последна бариера.

Минута преди края отбраната на Украйна проспа едно дълго подаване на Екдал, което изведе на добра позиция Кулушевски, само че с решителна интервенция Забарний мазета в корнер, а по-късно постоянното време завърши и дуелът навлезе в продължения.

В 99-тата минута шведите останаха с 10 души. Маркус Даниелсон получи червен картон за отблъскващ фаул против Артьом Беседин, при който крайници на украинеца се огъна и той не съумя да приключи мача. Реферът Даниеле Орсато в началото не видя добре обстановката, защото шведът игра с топката, само че след намесата на ВАР изгледа ситуацията и без съмнение подвигна червен картон.

Когато всички чакаха дузпите, Украйна нанесе гибелен удар. В 120-тата минута Зинченко центрира отляво в наказателното поле, където резервата Артьом Довбик се вклини сред централните бранители на "тре крунур " и от близко с глава прати топката в мрежата на Робин Олсен.

В добавените три минути шведите не съумяха да се съвземат от шока и напуснаха терена в Глазгоу с наведени глави.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР