Украйна по същество се отказа от предложенията си, обсъдени миналата

...
Украйна по същество се отказа от предложенията си, обсъдени миналата
Коментари Харесай

Русия ще накара Киев да си изпълни обещанията

Украйна всъщност се отхвърли от предложенията си, разисквани предходната седмица в Истанбул. Киев внезапно предложи нова версия на мирното съглашение, което безусловно не устройва Москва. Русия вижда тези провокации на Украйна, само че в това време е подготвена да продължи договарянията. Тяхната цел е ясно посочена: Киев ще би трябвало да одобри всички условия на Москва, които остават непроменени.

Киев очевидно подценява най-важните разпореждания, залегнали в споразуменията от Истанбул от 29 март, макар че те носят подписите на украинската делегация. За новата линия на държание на Киев може да се съди по проектоспоразумението, което украинската страна внесе на преговорната група предния ден, съобщи в четвъртък външният министър Сергей Лавров.

„ Украинците ясно формулират, че бъдещите гаранции за сигурност за Украйна не важат за Крим и Севастопол “, сподели министърът, представен от канала в “Телеграм” на Министерството на външните работи. “Във вчерашния план липсва това ясно изказване, вместо него се оферират неразбираеми формулировки за някакъв „ ефикасен надзор “ от 23 февруари “. Киевските представители оферират да се обсъдят въпросите за Крим и Донбас на персонална среща сред президентите Владимир Путин и Владимир Зеленски. „ Всички помним по какъв начин президентът Зеленски неведнъж заявяваше, че такава среща е допустима единствено след преустановяване на военните дейности “, напомни Лавров.

Още едно ново предложение на Зеленски, което фундаментално опонира на предходни съглашения: Украйна желае да си резервира правото да организира учения с присъединяване на задгранични военни. Твърди се, че маневрите могат да се правят със единодушието на множеството държави-гаранти за нейната сигурност. Но Русия не попада измежду тях. Въпреки че Русия беше посочена в споразуменията от Истанбул, и ученията трябваше да се правят единствено с разрешението на всички гаранти.

Лавров предизвести: „ Въпреки всички провокации, съветската делегация ще продължи преговорния развой, прокарвайки нашето проектоспоразумение “, който ясно и изцяло съдържа първичните основни позиции и претенции на Русия.

Киев много бързо отговори на ръководителя на съветската дипломация. Както сподели пред “Гардиън” Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на Зеленски и член на преговорната делегация, Москва сякаш желае да отклони вниманието от събитията в Буча с сходна реакция на документа, препоръчан от Киев. В същото време служителят не стартира да изяснява повода, заради която Киев отхвърля подписаното в Истанбул съглашение.

Под натиска на Съединени американски щати Киев се пробва да прекъсне договарянията или най-малко да ги проточи, доколкото е допустимо, счита политическият анализатор Александър Асафов. „ Украйна реши да вкара нови тези в разговора, които опонират на тези точки, по които преди беше допустимо да се съгласим с такава компликация. Подобна тактичност на Киев не редуцира, а удължава пътя към подписването на окончателното съглашение “, оплака се събеседникът.

Освен това Киев в този момент се пробва да остави малки врати за себе си в договарянията за опцията за бъдещи маневри на непознати армии в Украйна и без единодушието на Русия, отбелязва Асафов.

„ Увъртането към Крим, Севастопол и Донбас също са трикове на украинската страна, въпреки и не доста хитри “, - споделя специалистът. Той има вяра, че всички тези проблеми ще бъдат решени до идната среща на делегациите. „ Надявам се, че до тогава Киев ще разбере, че Москва непреклонно ще пази първичните цели на специфичната интервенция на масата за договаряния “, споделя политологът.

Според специалиста Киев пояснява неотдавнашното решение за понижаване на интензивността на специфичната интервенция не като демонстрация на човещина, а като уязвимост. „ Подобна тактичност удостоверява, че Украйна схваща единствено езика на силата. Смятам, че нашите въоръжени сили би трябвало да възобновят натиска във всички направления. Това е единственият метод да принудим Киев да спре да гледа обратно към Вашингтон и да стартира да работи за сключване на контракта “, сигурен е специалистът.

Бившият народен представител от Върховната Рада на Украйна Алексий Журавко счита, че няма смисъл Русия да разисква нови украински, а в действителност американски версии на споразуменията. „ Руската войска би трябвало уверено да докара специфичната интервенция до цялостната демилитаризация и денацификация на Украйна. И даже тогава да се седне на масата за договаряния със Запада - с фундаментално по-силни карти в ръка “, твърди събеседникът.

Америка схваща единствено езика на силата, добави някогашният народен представител. „ Съединените щати би трябвало да продължат войната с Русия с непознати ръце - ръцете на украинците. Следователно Киев съзнателно трансформира наличието на споразуменията, подбудени от Вашингтон, тъкмо в хода на договарянията с Русия “, сподели Журавко.

Асафов обърна внимание и на обстоятелството, че Конгресът на Съединени американски щати в четвъртък ратифицира законопроекта за “Заем-Наем” за Украйна. „ Според този документ Вашингтон ще достави Киев освен с тежки оръжия, само че и с терористични принадлежности за войната против Русия в киберпространството. Синхронизмът на приемането на законопроекта и смяната на тактиката на Киев в договарянията демонстрира, че Съединени американски щати са недоволни от метода, по който се развива разговорът сред Русия и Украйна “, счита анализаторът.

На договарянията Русия даде късмет на Киев да излезе от злополуката, основана за Украйна с минимални загуби, само че Киев и Вашингтон зад нея започнаха игра на котка и мишка,казва политологът Анатолий Гагарин. „ Киев се пробва да получи пиар бонуси, представяйки протичащото се като своя победа. В същото време в договарянията се демонстрира пагубната липса на самостоятелност на украинското държавно управление, неговата взаимозависимост от Съединени американски щати и Европа, които са заинтригувани от проточване на договарянията. Украйна счита, че Западът я пази, само че в действителност я държи като пленник по този метод “, счита специалистът.

Според него в парадигмата, която беше основана за Украйна от американски куратори, Киев не може да прави това, което му е от изгода. „ Така злополуката продължава “, твърди Гагарин.

Той счита, че Москва към този момент няма да има вяра на думата на Киев и ще желае правни гаранции за всяка една от точките от дневния ред на договарянията. „ В идеалния случай гаранциите, които Украйна ще даде на Русия, би трябвало да се основават на документ за капитулация, подписан от украинското военно командване “, заключва Гагарин.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР