Украйна отрича безизходица на фронта. Тя настоява, че няма друга

...
Украйна отрича безизходица на фронта. Тя настоява, че няма друга
Коментари Харесай

Украйна отрича безизходицата на фронта

Украйна отхвърля невъзможност на фронта. Тя упорства, че няма друга опция с изключение на  да върне контрола върху цялата си територия. Това съобщи външният министър на страната Дмитро Кулеба в централата на НАТО. Преди първото съвещание на Съвета Украйна-НАТО на равнище външни министри, написа “Украинская истина “.

Кулеба стартира обръщението си към публицистите с изказванието, че Украйна в никакъв случай няма да се откаже от задачата във войната, която си е сложила.

Той съобщи:

“Нашата стратегическа цел – възобновяване на контрола върху границата от 1991 година – остава непроменена и нищо няма да ни спре за нейното изпълненение. “

Ръководителят на украинското външно министерство не отхвърли, че Киев чува хрумвания за “отстъпки “ и “споразумения с Русия “. Но изрично изключи такава опция и даде изострен отговор на тези оферти:

“Хората, които оферират това, би трябвало на първо място да предложат нещо сходно на техните държавни управления. Дайте на някого част от вашата територия, вашите хора. Нека го създадат и ще забележим дали можем да приказваме за това “.

На въпрос за хипотетичната невъзможност на фронта, Кулеба отговори малко:

“Няма невъзможност “.

Той също по този начин повтори апела си към Съединените щати и други страни от НАТО да оказват помощ за въоръжаването на Украйна:

  “Най-добрият метод да избегнете присъединяване на вашите бойци в борбите е да помогнете на тези, които се бият във войната. Вие давате оръжията, ние се бием, това е почтена договорка “.

Още вести четете в секция „ Свят. “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР