Украйна отхвърли руското твърдение, че нейни сили са обстрелвали граничен

...
Украйна отхвърли руското твърдение, че нейни сили са обстрелвали граничен
Коментари Харесай

Русия обвинява Украйна в обстрел на руски граничен пункт, Киев отрича

Украйна отхвърли съветското изказване, че нейни сили са обстрелвали граничен пункт през днешния ден, като го дефинира като " подправена вест ", целяща да нагнети напрежението.

По-рано съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) съобщи, че снаряд, изстрелян от Украйна, е разрушил гранично оборудване, употребявано от нейната защита. Видеоклип, оповестен от ФСБ, демонстрира дребен, явно едностаен заслон с пропаднали покрив и стени и съветско знаме, опряно на разхвърляни парчета. Твърдението ускори опасенията, че Москва търси предлог, с цел да оправдае военното си скупчване по границата на Украйна, което съгласно американското разузнаване съставлява инвазия.

Но представителят на Украйна по взаимната ѝ военна интервенция против подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна съобщи: " Те организират разнообразни провокации и създават подправени вести всеки ден, даже по няколко пъти дневно ".

" Не бихме могли да ги спрем да създават тези подправени вести, само че постоянно подчертаваме, че не стреляме по гражданска инфраструктура ", сподели Павло Ковалчук пред кореспонденти в Краматорск. " Не използваме артилерия, с цел да стреляме по окупационните сили ", добави той, визирайки подкрепяните от Москва бунтовници, които държат елементи от Донецка и Луганска област.

Подкрепяните от Русия водачи на бунтовническите анклави в Донецк и Луганск подредиха обща готовност и евакуация на цивилното население, а обстрелът се ускори.

Изявлението на ФСБ беше оповестено тъкмо сега, в който президентът на Русия Владимир Путин трябваше да ръководи непланирано съвещание на своя Съвет за национална сигурност.

" На 21 февруари в 9:50 ч. (06:50 Гринуичко време) неидентифициран снаряд, изстрелян от Украйна, изцяло унищожи гранично оборудване, употребявано от граничната работа на ФСБ в Ростовска област, на към 150 метра от руско-украинската граница ", се споделя в него.

В изказването се добавя, че никой не е потърпевш при случая и че на мястото са пристигнали съветски военни инженери.

Южната Ростовска област, където съгласно ФСБ е бил осъществен обстрелът, разгласи предходната седмица изключително състояние поради упования приток на цивилни от следените от бунтовниците територии. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР