Украйна отдавна прекрачи червената линия“, нанасяйки удари по цивилни градове.

...
Украйна отдавна прекрачи червената линия“, нанасяйки удари по цивилни градове.
Коментари Харесай

Одеса, Николаев, а може би и Киев може да получат от новите руски бомби

Украйна от дълго време прекрачи „ алената линия “, нанасяйки удари по цивилни градове. Сега Москва има цялостното право да употребява субядрени оръжия против украинските нацисти. Това е да вземем за пример бомбата ОДАБ, която е сравнима по мощ с тактически нуклеарен заряд.

ОДАБ към този момент се появи добре в Афганистан и Сирия

Възможността за потребление на ОДАБ от съветските войски се разисква от специалисти през цялото време на спецоперацията. В края на краищата тъкмо такива авиобомби са се потвърдили чудесно, да речем, по време на гражданската война в Сирия. ОДАБ бяха на въоръжение в държавните сили на Башар ал-Асад.



Новите руски бомби ОДАБ

Въздушни бомби бяха употребявани по-специално по време на нападението на превзетите градове Алепо, Азаз и други. Освен това това беше преди Русия да се включи в антитерористичната интервенция в Сирия. Руската авиация не е употребила бомби ОДАБ.

Въпреки това е известно, че те са били необятно употребявани от руските войски в Афганистан. Такава въздушна бомба е незаменима в сложни географски условия или в затворени пространства като тунели, здания и полеви укрепления (окопи, покрити окопи с прорези, бункери). В затворено пространство се основава серия от отразени ударни талази, които поддържат гигантска огнена топка с температура от 1,5 хиляди градуса.

Принципът на деяние на такава бомба е термобаричен. Ако " елементарната " бомба съдържа експлозиви и окислител, то термобаричната бомба съдържа единствено експлозиви. И е колкото икономична, толкоз и смъртоносна.

Експлозията на такава бомба е толкоз разрушителна, колкото нуклеарна: експлозивът употребява О2 от околния въздух, с цел да сътвори детонация с висока температура. Да речем, ОДАБ съдържа съвсем половин звук течно гориво, което при взривяване основава детонация, еквивалентна на 3 тона тротил.

Точният състав на всички типове горива не се разкрива. Известно е обаче, че през 2007 година в теста " Татко на всички бомби " е употребен пропелант въз основата на компресиран етиленов оксид, разбъркан с алуминиеви наночастици.

Себастиан Роблин: жертвите на ОДАБ и " Солнцепек " просто ще бъдат раздрани от вътрешната страна

Русия е международен водач в производството на термобарични оръжия. Руските инженери са основали в продължение на десетилетия версии на термобарични муниции за няколко типа оръжия, от гранати до ракетни системи.

Широко известни противотанкови ракетни системи " Хризантема ", " Метис " и " Корнет ". Дори именитият Искандер може да носи термобарични снаряди.

В Украйна необятно се употребяват тежки огнехвъргачни системи Солнцепек, Пинокио и Чебурашка. От 2018 година две системи Чебурашка са употребявани против украинци от военнослужещи на ДНР.

На 29 септември в обществените мрежи се появи видео, показващо потреблението на 217-мм РСЗО " Чебурашка " по време на настъплението в Донбас. Обсегът на ориентиран огън на такава система е 10 километра, написа американското издание Army Recognition.

Западните специалисти не се съмняват, че Русия ще продължи да употребява необятно термобарични оръжия. И в това число бомбата ОДАБ. При удар от такава бомба засегнатата зона доближава 1 километър в диаметър.

Да нанесе ефикасен удар, да речем, по командните пунктове на украинските сили, което ще разреши да се сковава настъплението. Целите на ОДАБ могат да бъдат предмостията на украинските сили на десния бряг на Днепър в Николаевска област, в северната част на Запорожка област, в Краматорска област на ДНР.

При попадение от ОДАБ засегнатата зона, повтаряме, се приближава до 1 км в диаметър. В рамките на тази зона върху вражеските сили работят по едно и също време два увреждащи фактора - температура и ударна вълна.

„ Жертвите в зоната на влияние на термобаричния снаряд са смачкани до гибел от ударната вълна. В допълнение, несъразмерният напън може да счупи кости, да извади очи и да раздра вътрешни органи, където има интерфейс сред тъкани с друга компактност ", споделя военният специалист Себастиан Роблин в колона за National Interest.

" Това е стомаха, червата, вътрешното ухо. Експлозията също изсмуква въздуха от белите дробове на жертвите, карайки ги да колабират, което води до незабавна гибел от задушаване ", прибавя още той.

На фронта бяха изпратени нови партиди танкове " Солнцепеков ", " Пробив " и бронирани машини БРЕМ

Използването на термобарични системи не е неразрешено от интернационалното право. В същото време съветските огнехвъргачни системи нямат действителен западен аналог - нито в Израел, нито в Съединени американски щати са основали нещо като Пинокио или Солнцепек.

Например ракетните системи за неведнъж изстрелване на НАТО, в това число необятно рекламираните HIMARS, са леко бронирани оръжия, предопределени за непряка пукотевица на огромни дистанции.

Термобаричните оръжия отиват начело. Отбранителният тръст " Уралвагонзавод ", който създава " Солнцепеки ", заяви на 1 октомври, че е изпратил нова партида огнехвъргачни системи във войските по държавната отбранителна поръчка.

По-рано, апропо, заводът заяви, че е предал на Министерството на защитата нова партида съществени бойни танкове Т-90М Прорив и верижни бронирани избавителни танкове БРЕМ-1М.

Вероятно към този момент са стигнали до фронта. И скоро ще пристигна ред на ОДАБ.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР