Украйна определи като пропаганда твърдението на Русия, че е убила

...
Украйна определи като пропаганда твърдението на Русия, че е убила
Коментари Харесай

Украйна отрича твърдението на Русия, че е убила 600 войници

Украйна дефинира като " агитация " изказванието на Русия, че е умъртвила стотици украински бойци при нахлуване.
Прочетете още
Москва твърди, без да дава никакви доказателства, че " масиран ракетен удар " в източния град Краматорск е умъртвил повече от 600 украински бойци.

В него се споделя, че това е възмездие за украинска офанзива против съветска база, която умъртви десетки съветски бойци на Нова година.

Но украинските военни споделят, че това не е правилно.

„ Това е следващата част от съветската агитация “, сподели пред BBC Сергей Череватий, представител на украинската войска.

Руското министерство на защитата заяви, че е умъртвило повече от 600 украински военнослужещи при удар по здания, в които краткотрайно са ситуирани украинските сили. Повече от 1300 украински бойци са били настанени в две здания, сподели Москва.

Той назова офанзивите „ ответен удар “ за възмездие за гибелта на 89 съветски бойци, убити в Макеевка. Украйна споделя, че минимум 400 души са били убити или ранени при този случай, до момента в който числата в стотици са дадени от съветските националисти в обществените медии.

Москва към момента не е предоставила никакви доказателства за изказванието си за гибелта на украинските бойци в Краматорск.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР