Украйна обяви за започнала втората фаза от руската офанзива, насочена

...
Украйна обяви за започнала втората фаза от руската офанзива, насочена
Коментари Харесай

Киев обяви за започнала втората фаза от руската офанзива в Източна Украйна

Украйна разгласи за почнала втората фаза от съветската атака, ориентирана към този момент към изтока на страната. Първите оръжейни доставки от новия транш американска военна помощ за Украйна към този момент са границата на страната, заяви Пентагонът.

Поне осем цивилни са починали при съветски удари в Донецк и Луганск, настояват локалните украински управляващи. Киев заяви за цивилни жертви и при съветски обстрели против редица украински градове, в това число западния Лвов. Украйна и Русия още веднъж не договориха филантропични коридори за евакуация. Киев твърди, че съпротивата в Мариупол продължава. Според локалните управляващи в подземията на локалния цех Азовстал се укриват не по-малко от хиляда цивилни. Руските войски са завладяли град Кремина в източна Украйна.

Киев регистрира, че във войната до момента са унищожени 30 % от националната инфраструктура на стойност 100 милиарда $. До седмици Украйна се надява да получи статут на кандидат-член на Европейския съюз, откакто съобщи попълнения въпросник за начало на процеса по присъединение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР