Украйна обяви за свои цели корабите в североизточната част на

...
Украйна обяви за свои цели корабите в североизточната част на
Коментари Харесай

Ва-банк за Ердоган: готви ли се блокада на руските черноморски пристанища?

Украйна разгласи за свои цели корабите в североизточната част на Черно море, отиващи към съветски пристанища. Това е поръчка за кошмарене на гражданското мореплаване. Но по какъв начин се възнамерява тази опасност да бъде изпълнена?

Киев няма флот - всичко е потопено. Надуваемите лодки с корав корпус, морските дронове надали ще доближат североизточната част на Черно море от неговата територия. Това е съвсем границата на опциите даже за БПЛA. Но за какво да заплашваме тогава? Има ли логичност в това? Всъщност има! Нека разкрием тайната.

Министерството на защитата на Украйна предизвести, че от среднощ на 21 юли 2023 година всички кораби, които плават в североизточната част на Черно море към съветските морски пристанища, ще се смятат от Киев за пренасящи военни товари " с всички свързани опасности и последствия ". Корабоплаването в тази обширна част на Черно море е „ неразрешено като рисково “.

У нас в това изказване в действителност видяха единствено нормалното за Киев маймунджийство: изначало Москва забрани на кораби да посещават украинските пристанища, откакто се отдръпна от договорката за зърно, а ден по-късно, по нейния образец, и Украйна - единствено че за съветските.

Но всичко е доста по-сериозно. В края на краищата Русия има опция да реализира осъществяването на своите условия, до момента в който Украйна -пне. Но може би и Киев има и ще се постарае да опита? Но в случай че е по този начин, то по какъв начин?

Ще пробват посредством НАТО

Такъв опит несъмнено ще бъде изработен на 26 юли в Брюксел на първото съвещание на новосъздадения Съвет НАТО-Украйна на срещата на върха на НАТО във Вилнюс. Москва към този момент е нащрек.

Следим деликатно по какъв начин ще се развият събитията... Смятаме, че НАТО намерено взе участие във военна борба в Украйна с Русия, към този момент е директен участник в тези дейности. Можем да приказваме за рисково разширение на присъединяване на военния блок НАТО в тези дейности, които мощно покачват районното напрежение. Считаме сходни неща за неприемливи,

- сподели във вторник в коридорите на срещата на върха на Организация на обединените нации за питателните системи в Рим, съветският заместител външен министър Сергей Вершинин.

Както сподели Оана Лунгеску, формален представител на алианса предходната неделя, една от главните тематики на срещата на равнище посланици на Съвета Украйна-НАТО ще бъде спирането на договорката за зърно и опцията за продължение на износа на зърно от Украйна през Черно море.

Тоест Киев ще се опита да убеди членовете на НАТО да подценен съветската възбрана с всички произлизащи от това избухливи последствия.

Ще се получи ли?

Ще успее ли Украйна? Най-вероятно не. Американските управляващи (а Вашингтон ръководи НАТО) са безапелационни, че няма да водят война с Русия в Черно море и не ще изпратят свои бойци в Украйна. Може да им се има вяра, тъй като Вашингтон в действителност няма потребност от това, защото ще отвлече вниманието на Съединените щати от борбата с Китай, техния главен зложелател.

Англия, която в това време управлява украинската война, наподобява също е срещу. Нейният непрекъснат представител в Организация на обединените нации Барбара Удуърд сподели предишния петък, че Лондон не поддържа разпространяването на спора в Украйна към Черно море.

„ Това е последното нещо, което желаеме “, сподели тя, разяснявайки заканите на Украйна към корабите, пътуващи за Русия, и заплахата от ескалация.

Ние не поддържаме разширението на войната по този метод, макар че желанието на Украйна да отговори при положение на съветски офанзиви е разбираемо,

— добави дипломатът, ловко употребявайки езика си, с цел да прикрие мислите си.

Турците към момента публично мълчат. Те въобще не мечтаят да стартират война против цивилното мореплаване в Черно море, Грузия, която поддържа неутралитет, както и натовска България с Румъния, осъзнавайки, че в този случай ще получат доста разноски, даже и да не се стигне до огромен спор.

Безшумното транспортиране на муниции или снаряди до украинците посредством трети страни е едно, само че рискуването на вашите военни и цивилни флоти, понасянето на застрахователни загуби, намирането на по-сложни и скъпи направления за доставка в името на някои неблагодарни украинци е напълно друго.

Те сами не могат

Самата Украйна към този момент няма боен флот. На 29 май съветските въздушно-космически сили с удар с високоточно оръжие унищожиха последния военен транспортен съд на украинския флот " Юрий Олефиренко " в пристанището на Одеса. Останалите на вода патрулни катери от речен клас, кораби за логистична поддръжка и надуваеми лодки не са в положение да извършват съществени бойни задания и да управляват акваторията в отдалечената от Украйна част на Черно море.

Два строящи се в Турция корвета за Киев се възнамерява да бъдат признати в състава на Военноморски сили на Украйна през 2024 година Но самата тя към момента би трябвало по някакъв метод да доживее до този миг.

Киев се хвали, че неговите морски дронове могат да доближат всяка цел. До Крим може би да, само че надали до североизточния ъгъл на Черно море. Изходите на дълги дистанции сигурно ще изискват - за ориентиране - помощта на западната сателитна констелация, т.е. преди всичко на американците (британците също имат нещо по въпроса), което надали ще бъде предоставено на Киев от Вашингтон, поради позицията на Съединени американски щати, целяща да се избегне ескалацията. Британците може да имат други претекстове. Но дали опциите им ще са задоволителни е огромен въпрос.

И да, допустимо е, несъмнено, да се стреля по цивилен съдове с БПЛА, само че не е дейно. Не можете да нанесете съществени вреди по този метод и е належащо сателитно ориентиране, в случай че действате отдалеко.

Да обобщим

И по този начин, какво имаме в последна сметка? Като изрази опасността си да кошмари цивилното мореплаване в североизточното Черноморие, Киев сигурно искаше освен това от това да внуши боязън на корабособствениците, моряците и да усили разноските за застраховки. Със сигурност въпреки всичко се възнамеряват същински провокации. Украйна обаче не може да ги приложи сама, изключително когато Съединени американски щати са изрично срещу.

Остават единствено две страни, които скрито могат да оказват помощ на Киев в следващото премеждие. Това е Англия, най-враждебната към Русия (от големите) страни в Европа и мощно афектираната на Москва за прекратяването на зърнената договорка и доста повече в предишното, Турция, която мълчи прекомерно съмнително.

Тоест, в случай че някой ден Киев успее, то сигурно няма да се оправи без безмълвното съучастничество на турци и англичани. Срещу североизточната част на Черно море е по-удобно да се работи от Синоп, а не от Одеса и Николаев. Морските дронове и БПЛА са лесни за скриване от любопитни очи.

Какво от това?

Ситуацията е такава, че Русия би трябвало да намерения авансово по какъв начин да разубеди тези евентуални помощници на Киев да вземат участие в горния сюжет, който е изцяло реален. На хибридната и прокси войната би трябвало да се отговори по същия метод, без боязън от невъздържание. Съюз на съветските социалистически републики го правеше добре.

Междувременно наподобява, че си приказват. Точно в този момент. И даже не го крият. Англия работи в тясно съдействие с Турция за рестартиране на договорката за зърно, се споделя в изказване на кабинета на английския министър председател Риши Сунак във вторник след телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски. В документа в това време се споделя:

По време на полемиките по отношение на Черноморската самодейност за зърно водачите се съгласиха, че е значимо да се подсигурява, че зърното може да се изнася от Украйна, с цел да доближи интернационалните пазари. Премиерът сподели, че работи в тясно съдействие с Турция за рестартиране на договорката за зърно и че ще продължим да използваме ролята си на ръководител на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да осъдим в допълнение държанието на Русия.

Така че, както виждаме, всичко се събира: Англия, Украйна и Турция, която има доста близки връзки с другите две страни. Меко казано избухлива композиция. Да изчакаме, господа...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР