Украйна обяви днес, че сформира роти за нападение с щурмови

...
Украйна обяви днес, че сформира роти за нападение с щурмови
Коментари Харесай

Украйна сформира рота за нападение с щурмови дронове

Украйна разгласи през днешния ден, че образува роти за нахлуване с щурмови дронове в границите на въоръжените си сили, които ще бъдат оборудвани със сателитни информационни услуги " Старлинк ". По този метод страната напредва с концепцията за създаване на " войска от дронове ", оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9115
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний подписа съглашението за основаването на ротите като част от план, който ще включва няколко министерства и организации, оповестиха от Генералния щаб на украинските сили. " Най-големите експерти измежду военнослужещите " към този момент са определени да управляват екипите, всеки от които ще получи дронове и муниции, терминали “Старлинк “ и друго съоръжение, написа Генералният щаб във Facebook. " Правим всичко допустимо, с цел да осигурим на бойците модерни технологии ", се споделя в обявата.

“Старлинк “ е сателитна интернет система, ръководена от компанията на Илон Мъск - " Спейс Екс ", която се употребява необятно както от жителите, по този начин и от украинската войска. Министърът на защитата на Украйна съобщи пред Ройтерс предишния месец, че дроновете са бъдещето на модерната война. Безпилотните летателни апарати играят решаваща роля и за двете страни, откогато предишния февруари Русия стартира пълномащабно навлизане в Украйна.

Москва употребява стотици създадени в Иран дронове-камикадзе, с цел да атакува украински градове. Украинските сили употребяват безпилотни самолети, с които пускат дребни експлозиви върху съветските сили и наблюдават  придвижването на съветските военни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР