Украйна обяви, че е получила германски системи за противовъздушна отбрана

...
Украйна обяви, че е получила германски системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Украйна получи оръжието на победата - германските системи IR...

Украйна разгласи, че е получила немски системи за противовъздушна защита " ИРИС-Т СЛМ ", с цел да отблъсква съветските офанзиви набези, откакто тази седмица беше подложена на масирани въздушни удари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Украинският министър на защитата Олексий Резников написа в Туитър, че е " почнала нова епоха на въздушна защита ". " Системите " ИРИС-Т " от Германия са към този момент тук. Американските НЕЙСАМС идват ".

Резников благодари на немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт за нейната поддръжка за Украйна.

Първоначално Германия в доставила на Украйна четири системи " ИРИС-Т " с наземно базиране, всяка на стойност 140 милиона евро. Осигурено е финансиране за още три.

" ИРИС-Т " може да пази междинен по величина град. Системата може да поразява цели на височина до 20 километра и на отдалеченост 40 километра. Тя е преносима и може бързо да сменя местоположението си, когато бъде открита от врага.

Украински военни са подготвени в Германия да боравят със системата. Времето на доставянето на идващите три системи в Украйна зависи от това дали Египет ще се съгласи по-късно да получи направени от него поръчки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР