Украйна няма да насочва към руска територия оръжия с голям

...
Украйна няма да насочва към руска територия оръжия с голям
Коментари Харесай

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Украйна няма да насочва към съветска територия оръжия с огромен обхват, които са обещани от Съединени американски щати. Те ще бъдат употребявани единствено против съветски елементи в окупираната украинска територия. Това съобщи министърът на защитата Олексий Резников, представен от Reuters.

На конференция пред публицисти Резников съобщи: " Винаги публично споделяме на нашите сътрудници, че няма да използваме оръжия, доставени от задгранични сътрудници, с цел да стреляме по съветска територия. Стреляме единствено по съветски елементи във краткотрайно окупираната украинска територия ".

В петък Съединените щати потвърдиха, че са присъединили в пакета от нова военна помощ ракета, която ще удвои обсега, с които до момента Украйна се брани от съветските сили.
Новият пакет е на стойност 2,175 милиарда $.

По-рано Съединени американски щати не удовлетвориха настояването на Украйна за ракети ATACMS, които са с по-голям обхват от 297 километра. Военната помощ на страната от нахлуването началото на съветската атака е за към 27,2 милиарда $ помощ.

В края на предишния месец Володимир Зеленски прикани за по-бързи доставки на оръжия за Украйна. Очаква се страната да има нови попълнения след обещаните от западните ѝ съдружници бойни танкове.

След известни съмнения Германия склони да изпрати танкове Leopard 2, а по-рано и Англия се включи изпращане на военна помощ с бойните машини Challenger 2.

Канада към този момент изпрати първия танк Leopard 2 от общо четирите обещани за Украйна. Министърът на защитата Анита Ананд разгласява в Twitter видео с пост: " Канада е солидарна с Украйна и ще продължаваме да предоставяме на украинските сили оборудването, от което те имат потребност, с цел да победят ".

Battle tanks are on their way to help Ukraine.

The first Canadian Leopard 2 is en route.

Canada`s support for Ukraine is unwavering.
— Anita Anand (@AnitaAnandMP)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР