Украйна не се притеснява от песимизма на Запада по отношение

...
Украйна не се притеснява от песимизма на Запада по отношение
Коментари Харесай

Кулеба: Украйна се нуждае от оръжия с голям обсег, а не от прогнози

Украйна не се тормози от скептицизма на Запада във връзка с задачите на контраофанзивата си, съобщи външният министър Дмитро Кулеба в изявление за " Политико ".

" Не е належащо да потвърждаваме каквото и да било. Успехът ни ще възнагради оптимистите, като в същото време ще унищожи репутацията на съмняващите се ", сподели Кулеба.

Той прикани коментаторите да проявят нерешителност при " дълготрайни прогнози ", а съдружниците да проявят по-голяма увереност при даването на военна помощ.

" Това, от което се нуждаем обаче, са повече качества с отдалечен обхват, с цел да реализираме повече краткосрочни резултати ", сподели Кулеба.

Украинските водачи започнаха да се образоват на изтребители F-16, създадени в Съединени американски щати, и организират проби на шведски самолети " Грипен ". Междувременно Украйна продължава да оказва напън върху Германия и Съединени американски щати за даване на ракетни системи с отдалечен обхват на деяние.

Германската крилата ракета Taurus и създадената в Съединени американски щати ATACMS имат по-голям обхват на деяние от френската SCALP и английската Storm Shadow - еквивалентни ракетни системи, които Обединеното кралство и Франция към този момент предадоха на Украйна.

На фона на апелите на Украйна за помощ някои западни анализатори се усъмниха в способността на украинската войска да извърши главните цели на контранастъплението. На 18 август в. " Вашингтон пост " заяви, че съгласно американското разузнаване украинските сили няма да могат да доближат Мелитопол тази година.

Окупираният от Русия град Мелитопол в Запорожка област е значим логистичен център за съветската войска.

Кулеба обаче се отърси от мрачния отчет.

" Приемаме сходни забележки с схващане ", съобщи външният министър на Украйна. " Според неназовани публични лица, генерали и анализатори Украйна е трябвало да престане да съществува в границите на три до 10 дни през февруари 2022 година ", добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР