Украйна не желае да изпрати свои представители на зимната сесия

...
Украйна не желае да изпрати свои представители на зимната сесия
Коментари Харесай

Украйна не желае да участва в асамблеята на ОССЕ във Виена

Украйна не желае да изпрати свои представители на зимната сесия на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), която ще заседава на 23 и 24 февруари във Виена, оповестяват електронните издания на медиите в Австрия. Причината за това е предстоящото наличие на съветски депутати, е декларирал президентът на украинския парламент Руслан Стефанчук.

Позицията на Киев е обяснена в детайли в писмо до президентката на Парламентарната асамблея на ОССЕ Маргарета Цедерфелт. В писмо до нея, с което разполага австрийската осведомителна организация АПА, ръководителят на украинската делегация Микита Потураев написа: „ Научихме, че австрийските управляващи са подготвени да издадат визи на членовете на съветската делегация, вследствие на което съветските парламентаристи ще вземат участие в зимната сесия. “

В писмото от 13 февруари политикът припомня, че сесията съответствува с деня на съветското нахлуване над неговата страна, подкрепено от всички членове на съветската делегация, за което са глобени от интернационалната общественост на страните.

Потураев показва убеденост, че съветската делегация ще употребява сесията „ с цел да оправдае експанзията против Украйна “, както и за „ омаловажаване на военните закононарушения и закононарушенията против човечеството, осъществени против украинци “.

„ Всичко това ще подкопае интегритета Парламентарната асамблея и ще компрометира еднопосочната позиция, която тя заема от 2014 година във връзка с съветската експанзия “, установи политикът.

Украинският представител не вижда опция за присъединяване в сесията при положение на съветско присъединяване в нея, написа по-нататък Потураев. Той напомня, че и делегации на други държави-членки на ОССЕ са изразили „ мощни запаси “ по отношение на присъединяване на Русия. Например Литва е декларирала пред представител на АПА, че ще бойкотира сесията, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Единственото допустимо решение за опазване на интегритета на асамблеята, която се застъпва за отбрана на правилата и отговорностите на ОССЕ, е отлагането на зимната сесия “, написа Потураев. Тази опция се посреща от сътрудници с схващане и поддръжка, декларира той, като не показва съответни поддръжници на това предложение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР