Украйна не е замесена в саботажа на двата газопровода Северен

...
Украйна не е замесена в саботажа на двата газопровода Северен
Коментари Харесай

Олексий Резников: Украйна не е замесена в саботажа на Северен поток

Украйна не е забъркана в саботажа на двата газопровода " Северен поток " в Балтийско море, осъществен през предишния септември. Това акцентира през днешния ден украинският министър на защитата Олексий Резников след появилите се в медии информации, приписващи саботажите на проукраинска група, съобщи Франс прес.
В коридорите на срещата в Стокхолм на министрите на защитата на страните от Европейски Съюз, на която е поканен да участва и Резников, той съобщи, че саботажите не са деяние на Украйна.

Още през вчерашния ден украински представители също опровергаха информациите, появили се в. " Ню Йорк таймс ", който въз основа на сведения, получени от американското разузнаване, приписа саботажите на проукраинска група, само че акцентира, че украинският президент Володимир Зеленски не е бил забъркан в тях. 
На 26 септември четири големи теча на газ, предшествани от подводни гърмежи, бяха засечени от газопроводите, свързващи Русия с Германия. Всичките четири теча бяха в интернационалните води.
Граничните на зоната на саботажа страни  - Германия, Швеция и Дания - започнаха следствие, само че отговорността за офанзивата си остава към момента тайнственост.

Днес Кремъл също отхвърли медийните информации, съгласно които проукраинска група е в учредена на саботажа, наричайки ги опит за отклонение на вниманието, съобщи Франс прес.
" Ясно е, че причинителите на офанзивата, желаят да отклонят вниманието. Ясно е, че става дума за съгласуван медиен удар ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " РИА Новости ".
" Този случай не е единствено чудноват. Това наподобява на чудовищно закононарушение ", съобщи още Песков и прикани да се извърши незабавно транспарантно следствие. 
" Как може американски представители да допускат нещо, без да е имало следствие? ", добави той, представен от Ройтерс.
Песков още веднъж настоя Русия да бъде приобщена към интернационалното следствие на саботажа на газопроводите.
" Ние към момента нямаме позволение да участваме в следствието. Едва преди няколко дни ние получихме бележките по въпроса от страна на датчаните и шведите ", съобщи Песков.
Русия и Западът към този момент се упрекнаха взаимно, че са забъркани в саботажа, напомня Франс прес.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
08 Март 2023158408 Март 20232608 Март 20234308 Март 202388708 Март 20238208 Март 2023516КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023161228 Фев 2023109704 Март 2023117903 Март 20232525
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР