Украйна настоява, че нахлуването в руската Белгородска област е извършено

...
Украйна настоява, че нахлуването в руската Белгородска област е извършено
Коментари Харесай

Разследват използване на американско оръжие в нападения срещу територията на Русия

Украйна упорства, че нахлуването в съветската Белгородска област е осъществено от руснаци, които се опълчват на Путин

Вашингтон проверява известията, че американско съоръжение е било употребявано при нападения в Русия , съобщи в сряда чиновник на Белия дом , като предизвести Украйна и проукраинските сили да не употребяват американско съоръжение за набези на територията на Русия, оповестява „ Политико “.

 

 Russia Ukraine Border 23145349212371 На тази фотография, направена от видео, оповестено от пресслужбата на съветското министерство на защитата, се вижда развалена бронирана военна машина след боеве в западната част на Белгородска област в Русия във вторник, 23 май 2023 година Русия твърди, че десетки украински бойци са минали в един от граничните ѝ градове в Белгородска област, нанесли са удари по цели и са принудили евакуация, преди над 70 от нападателите да бъдат убити или отблъснати от антитерористична интервенция.
Две проукраински съветски паравоенни групировки поеха отговорност за нахлуването в понеделник от Украйна в съветската Белгородска област , при което превзеха няколко дребни села. Москва съобщи в сряда, че е разгромила групите, като е умъртвила повече от 70 души и е унищожила създадени в Съединени американски щати военни транспортни средства.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи в сряда, че Белият дом " преглежда тези известия, че американско съоръжение и транспортни средства може да са били забъркани ", намеквайки за разочарованието на Вашингтон.
Бяхме пределно ясни: не поддържаме потреблението на съоръжение, създадено в Съединени американски щати, за набези на територията на Русия... бяхме безапелационни по този въпрос с украинците
Кърби сподели още: " Няма да встъпвам в полемиките, които водим с тях. Но считам, че сме били поредни във връзка с нашите опасения в това отношение. "

Във вторник представителят на Пентагона - бригаден военачалник Патрик Райдър , съобщи, че Съединени американски щати не са разрешавали и не са получавали украински претенции за прекачване на съоръжение на паравоенни групи. Той също по този начин изрази подозрения по отношение на съветските отчети и изображения, на които наподобява, че са показани създадени в Съединени американски щати транспортни средства. " Не знам дали това е правилно или не, във връзка с достоверността на тези изображения ", сподели Райдър. " Спомняте си, че [тази седмица] имаше някои подправени изображения на хипотетични детонации в Пентагона. Така че ние просто - всички ние, както в [Министерството на отбраната], по този начин и, сигурен съм, в... журналистическата общественост, би трябвало да разгледаме тези неща и да се уверим, че получаваме обстоятелствата, преди да вършим догатки. "
 Russia Ukraine Border 23145349300534 На тази фотография, направена от видео, оповестено от пресслужбата на съветското министерство на защитата, се вижда развалена бронирана военна машина след боеве в западната част на Белгородска област в Русия във вторник, 23 май 2023 година Русия твърди, че десетки украински бойци са минали в един от граничните ѝ градове в Белгородска област, нанесли са удари по цели и са принудили евакуация, преди над 70 от нападателите да бъдат убити или отблъснати от антитерористична интервенция.

Украйна отхвърля да е забъркана в нападението, като твърди, че двете групи - " Легион на свободна Русия " и " Руски доброволчески корпус " - се състоят единствено от съветски жители, които се борят на страната на Киев за основаване на демилитаризирана зона на границата с Украйна. Андрий Черняк , представител на военното разузнаване на Украйна (HUR) , съобщи пред " Политико ", че военната помощ, предоставяна от Съединени американски щати и други западни съдружници, е строго лимитирана за потребление от украинската войска.
Всеки патрон се наблюдава освен от нас, само че и от западните ни съдружници
Черняк прибавя, че не знае от кое място паравоенните групировки са получили създадените в Съединени американски щати коли. Макар да упорства, че групите са работили независимо, Черняк съобщи, че HUR е влезнала в контакт с тях и е забелязала усилване на антипутинските настроения измежду руснаците. " Нашата съществена цел е да защитим Украйна. За нас това са съветски жители, които са срещу Путин и желаят да разклатят режима му. Затова работим с който можем, с цел да реализираме главната си цел ", сподели Черняк. " Все повече хора в Русия схващат, че не желаят да умират за [Путин] във война ".Руският министър на защитата Сергей Шойгу дефинира групите като украински " националисти " по време на телевизионна среща с съветски военни и сподели фотоси на две тежко развалени бронирани машини, които наподобяват сходни на тези, предоставени от Съединени американски щати на Украйна като част от военната помощ. " По време на антитерористичните интервенции частите на националистическите формирования бяха блокирани и разгромени посредством въздушни удари и артилерийски огън и дейни дейности. Остатъците от националистите бяха изхвърлени на територията на Украйна, където битката продължи до цялостното им очистване ", съобщи Шойгу.Самите групи обаче настояват, че са съумели да се върнат в Украйна единствено с двама убити и 10 ранени от " Легиона на свободна Русия " , както и с двама ранени от " Руския доброволчески корпус " .
 APTOPIX Russia Ukraine War 23144514618544 Бойци от съветския доброволчески корпус се приготвят за конференция близо до границата в Сумска област, Украйна, сряда, 24 май 2023 година Руските военни обявиха във вторник, че са потушили една от най-сериозните трансгранични офанзиви от Украйна от началото на войната, като настояват, че са умъртвили над 70 нападатели в борба, траяла към 24 часа. Снимка: AP

На въпрос по какъв начин са се сдобили с създадени в Съединени американски щати транспортни средства, Денис Капустин от Руския доброволчески корпус, прочут още като " Белия Рекс " (същото име като неговата линия за бяло националистическо облекло), се пошегува, че бойците му са могли да ги закупят от всеки боен магазин - присмехулно изявление на Владимир Путин за това по какъв начин подкрепяните от Русия бойци са се сдобили с оръжия, с цел да се бият с Украйна в Донбас през 2014 година Капустин също по този начин твърди, че групата му е върнала военни транспортни средства, откраднати от Украйна. " Целта на нашата мироопазваща интервенция в Белгородска област беше също по този начин да унищожим правоприлагащите органи, обслужващи режима на Путин, а също по този начин да покажем на народа на Русия, че съпротивата е допустима ", обявиха от " Легиона на Свободна Русия " във вторник. " Руският доброволчески корпус " също по този начин съобщи, че е желал да покаже на руснаците, че не са предпазени от Путин.

___________________ Александър Уорд от Киев и Лара Селигман от Вашингтон.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР