Украйна удари Русия с една от собствените си ценени тактики - превръщането на стар пленен танк в гигантска търкаляща се бомба

...
Украйна напълни танк с експлозиви и го изпрати към руските
Коментари Харесай

Украйна напълни танк с експлозиви и го изпрати към руските позиции, каза бригада.

< p>Превръщането на танковете в огромни бомби е тактика, която Русия използва в Украйна.

Шофьорът каза, че знае, че ще бъде „мигновена смърт“, ако танкът бъде ударен и експлозивите избухнат.

Украинските войски обърнаха масата на Русия, като използваха собствената си тактика за превръщане на танковете в огромни, търкалящи се бомби срещу нея.

Говорител на украинската 128-ма планинска щурмова бригада каза във Facebook в неделя, че единицата „използва нова тактика срещу руснаците в Запорожка област – трофеен танк камикадзе.

Сметката на украински е преведена на английски от изданието Ukrainian Pravda.

Тактиката е Русия е използвала в атаките си срещу Украйна. Те са склонни да създадат огромна експлозия, както се вижда в това видео от руска атака (има малка експлозия, последвана от много по-голяма на около 1:02 минути).

Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Въпреки че въздействието му е впечатляващо, Министерството на отбраната на Обединеното кралство по-рано каза, че много от танковете-бомби са унищожени, преди да успеят да се доближат достатъчно да причини много вреда.

Бригадата каза, че е използвала пленен руски танк, за да направи експлозива - по-специално стар Т-62, който е взела по-рано по време на войната.

Говорителят , Ярослав Халас, каза, че украински шофьор на танк е трябвало да кара резервоара, пълен с експлозив, по-голямата част от пътя до целта му.

След това той трябваше да изскочи и да избяга, преди да използва дистанционно управление, за да детонира танка.

Той каза, че операцията не е протекла точно по план, тъй като танкът е ударил мина, преди да достигне руските укрепления. Но той каза, че получената експлозия „е била толкова силна, че никой вече не безпокои нашата пехота от тези позиции.“

Халас идентифицира шофьора на танка като Васил Дудинец, който според него се присъедини към армията на Украйна през март миналата година, един месец след като Русия започна своята пълномащабна инвазия в Украйна.

Той цитира думите на Дудинец: „Естествено, бях напълно наясно, че може и да не успея да се върна. Но това щеше да е мигновена смърт, ако танкът беше е бил ударен и експлозивите са избухнали."

128-ма бригада каза във Facebook, че е използвала руски танк Т-62. Министерството на отбраната на Обединеното кралство казва, че тези танкове са били приети за първи път от Съветския съюз през 1961 г., който е спрял да произвежда нови през 1970 г.

Русия използва танкове от десетилетия при нахлуването си в Украйна поради недостига им на модерно оборудване. Украйна разполага с много от същото оборудване, благодарение на миналото си като част от Съветския съюз, и малък брой модерни западни танкове.

Бригадата каза, че е пленила T-62 от Русия по-рано през война, когато руските войски избягаха в района на Херсон миналата есен.

Бригадата описа Т-62 като остарели и слабо защитени. Каза, че пистолетът му е бил повреден и че е бил използван като трактор, преди да решат да го превърнат в въртяща се бомба.

Дудинец каза, че се е записал за мисията, тъй като е искал да бъде невредим или по-скоро мъртъв отколкото загуба на крайници като много войници и нужда от постоянна грижа.

„Предпочитам да се върна невредим или да умра незабавно. Ето защо се записах веднага, когато командирите ми казаха за бойната мисия.“

Той каза, че войната трябва да бъде „прекратена възможно най-скоро, за да можем да се приберем у дома и да отгледаме децата си.“

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР