Украйна може да заведе криминални дела срещу зам.-председателя на българския

...
Украйна може да заведе криминални дела срещу зам.-председателя на българския
Коментари Харесай

Украйна може да съди депутатите от Атака, ходили в Крим

Украйна може да заведе престъпни каузи против зам.-председателя на българския парламент Явор Нотев и депутатите Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Маргарита Николова.

Това излиза наяве от известие на украинското посолство в София.

Причина е противозаконното, съгласно управляващите в Киев, посещаване на четиримата депутати от партия "Атака " на окупирания от Русия полуостров Крим. Делата могат да бъдат заведени "като разследване на бруталното и осъзнато нарушаване от жителите на Република България на Закона на Украйна „ За обезпечаване на правата и свободите на жителите и правния режим на краткотрайно окупираните територии на Украйна “, както и систематични действия, ориентирани против държавния суверенитет и териториалната целокупност на Украйна ".

Четиримата български народни представители бяха предходната седмица в Крим за присъединяване в интернационален стопански конгрес в Ялта. Оттам Волен Сидеров разгласи, че Крим не е окупиран. Той приказва по едно и също време пред няколко съветски медии, които съгласно "Атака " имат обща публика 550 милиона фенове.

Посолството на Украйна в България изрично осъжда противозаконното посещаване във краткотрайно окупираната Автономна република Крим от представителите на партия "Атака ", се споделя в изказване на дипломатическата задача.

Според посолството проведеният от окупационните съветски управляващи така наречен Ялтенски интернационален стопански конгрес и поканването на задгранични посетители е следващата планувана провокативна акция, която има за цел на първо място да заблуди жителите на Крим и жителите на Русия и да сътвори илюзията за интернационално самопризнание на опита за анексия на АР Крим и Севастопол.

Планираното от окупационните управляващи мероприятие и антиукраинските изявления на водача на партия „ Атака “ не са нищо друго с изключение на нарушение на главните правила на интернационалното право, които подсигуряват мира и сигурността в Европа и в света, акцентират още от посолството.

Оттам напомнят, че неведнъж са призовавали българските жители да се въздържат от противозаконни визити в окупираните територии и всевъзможни форми на контакт с противозаконните окупационни управляващи на полуострова. Пресичането на границата на краткотрайно окупирана от Руската федерация част от територията на Украйна е нарушаване на законодателството и общопризнатите правила на интернационалното право, на първо място на Устава на Организация на обединените нации, Хелзинската декларация и резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации за Украйна и Крим.

"Киев приканва държавното управление и Народното събрание на България да осъдят противозаконните и провокативни дейности на управлението на "Атака " предвид на поредната позиция на българската страна по отношение на поддръжката на държавния суверенитет и териториалната целокупност на Украйна, както и по отношение на непризнаването на незаконния опит за анексирането на АР Крим и Севастопол от стана на Руската федерация ", се споделя в изказването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР