Украйна може да спести 200 милиарда гривни (5,45 милиарда долара)

...
Украйна може да спести 200 милиарда гривни (5,45 милиарда долара)
Коментари Харесай

Украйна пести близо 5,5 млрд. долара, отлагайки погасяването на дълга си

Украйна може да спести 200 милиарда гривни (5,45 милиарда долара) за предпочитани потребности, като отсрочи заплащането на външния си дълг, съобщи през днешния ден министър председателят Денис Шмигал, представен от Ройтерс.

Киев насочи публична молба до притежателите на интернационалните ѝ облигации, предлагайки двугодишно заледяване на по-голямата част от тях, като даде на кредиторите период до 9 август да гласоподават предлагането, съобщи Българска телеграфна агенция.

Шмигал съобщи също, че украинският кабинет е одобрил молба до американското държавно управление за съглашение за " газ на лизинг ", с което да се помогне на Киев за най-тежкия в историята му отоплителен сезон.

Главният изпълнителен шеф на украинската държавна компания за нефт и газ " Нафтогаз " Юрий Витренко сподели предходната седмица, че тя работи с държавното управление, с цел да притегли 8 милиарда $, с които да купи спомагателни 4 милиарда кубични метра газ, нужни за задаващия се отоплителен сезон.

Витренко съобщи на 18 юли, че сега Украйна има запаси от 11,5 милиарда кубични метра и си е осигурила финансиране за импорт, с който те да доближат 15 милиарда кубични метра. Правителството обаче е заложило по-висока цел от 19 милиарда кубични метра поради съветската инвазия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР