Украйна може да разчита на ЕС, оставаме вашият най-добър приятел,

...
Украйна може да разчита на ЕС, оставаме вашият най-добър приятел,
Коментари Харесай

Туск: ЕС остава най-добрият приятел на Украйна

Украйна може да разчита на Европейски Съюз, оставаме вашият най-хубав другар, съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск след днешната си среща с новия украински президент Володимир Зеленски, съобщи Българска телеграфна агенция.

Произведените почтени избори са израз на това, което Украйна към този момент е съумяла да реализира. Европейски Съюз продължава поддръжката си за страната, уточни Туск. Той дефинира събитията в Донбас като война и уточни, че Европейски Съюз поддържа украинската самостоятелност и териториална целокупност.

По неговите думи даването на съветски паспорти на жителите на Крим е в нарушаване на споразуменията от Минск. Няма Европа без Украйна, сподели Туск.

Зеленски удостовери, че през юли неговата страна ще бъде хазаин на взаимно съвещание ЕС-Украйна. Той означи, че присъединението към Европейски Съюз остава цел за Киев. Президентът даде обещание да обезпечи по-добра работа на службите за битка с корупцията.

Сред главните задания пред себе си Зеленски уточни противодействието на съветската експанзия и битката за самостоятелност и териториална целокупност. Срещам другари и сътрудници в Брюксел, съобщи той във връзка срещите през вчерашния ден и през днешния ден в първото си задгранично пътешестване като държавен глава. Зеленски по-рано бе признат от генералния секретар на НАТО и от ръководителя на Европейската комисия
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР