Украйна каза в събота, че е свалила 74 от 75

...
Украйна каза в събота, че е свалила 74 от 75
Коментари Харесай

Русия изстреля рекордните 75 дрона срещу Украйна

Украйна сподели в събота, че е свалила 74 от 75 съветски дрона за една нощ, това е най-голямата сходна офанзива от началото на нашествието.


Украинската войска сподели, че Русия е изстреляла " рекорден брой " създадени в Иран безпилотни самолети „ Шахед “, множеството от които са били ориентирани към Киев, причинявайки спирания на електрозахранването, откакто температурите паднаха под нулата. " Врагът пусна рекорден брой ударни безпилотни самолети против Украйна! Основното направление на офанзивата бе Киев ", сподели командващият Военновъздушни сили на Украйна военачалник Микола Олешчук. Военновъздушните сили оповестиха, че са свалили " 74 от 75 " дрона. Властите в Киев оповестиха, че петима души, в това число 11-годишно дете, са ранени в столицата, където въздушната офанзива е траяла шест часа. Падащи парчета от дронове провокираха пожари и повредиха здания в целия град, сподели кметът на Киев Виталий Кличко.

Агенция Франс Прес видя поданици на Киев да разчистват счупени прозорци и други вреди в региона на Днепровски с коли за спешна помощ, паркирани наоколо. В една от потърпевшите здания се е помещавала детска градина, а в друга част от горния етаж е опустошен.

Местният гражданин Виктор Василенко сподели, че е успокоил дребната си щерка, която изпитала " суматоха и гадене " по време на дългите нощни офанзиви, до момента в който се криели в коридора. 38-годишният мъж сподели, че фамилията му постоянно има „ всичко квалифицирано “ при положение на сходни офанзиви, само че това е първият път, когато някой удря толкоз близо. „ Жена ми мислеше, че къщата ще се срути на половина “, сподели той.

Латвийският президент Едгарс Ринкевичс, който беше на посещаване в Киев по време на офанзивата, разгласява своя фотография в обществените медии в мрачно бомбоубежище. Десетки здания останаха с пресечен ток след офанзивите, само че енергийното министерство на Украйна сподели, че електричеството по-късно е възобновено. Повече от 21 месеца след началото на офанзивата на Москва боевете са най-интензивни в източната част на Украйна и в този момент са съсредоточени към град Авдеевка, който е съвсем обграден от съветските сили. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР