Украйна извика българския посланик заради изказването на президента Румен Радев,

...
Украйна извика българския посланик заради изказването на президента Румен Радев,
Коментари Харесай

Украйна извика българския посланик заради изказването на Радев за Крим

Украйна извика българския дипломат поради изявлението на президента Румен Радев, че Крим е съветски, оповестява БГНЕС.

По време на вчерашния президентски спор сред двамата кандидати за поста на " Дондуков 2 ", запитан от проф. Анастас Герджиков на кого принадлежи Крим, Румен Радев съобщи: " Крим е съветски ".



Украинската страна е предала на българския дипломат позицията на Киев по отношение на " некоректното и недопустимо " изказване на президента на България Румен Радев.

Подчертано е, че думите на сегашния български президент не способстват за развиването на добросъседските връзки сред Украйна и България и са в внезапен дисонанс с формалната позиция на София за поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници.

" Очакваме българският президент Румен Радев да поправя вчерашното си изказване ", се споделя в позицията на украинското външно министерство.

Посланик Костадин Коджабашев е уверил украинската страна в непоколебимата поддръжка на България за териториалната целокупност на Украйна, за статута на Крим като неразделна част от територията на страната и за напъните за деокупация на полуострова, в частност благодарение на присъединяване на България в Кримската платформа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР