Украйна изпитва трудности при изграждането на нова отбранителна линия. Опозицията

...
Украйна изпитва трудности при изграждането на нова отбранителна линия. Опозицията
Коментари Харесай

Новите отбранителни линии на ВСУ няма да спрат руската армия

Украйна изпитва компликации при построяването на нова отбранителна линия. Опозицията подлага на критика кабинета на Зеленски за закъснение, а западните медии пишат за проблеми, зараждащи на място по време на построяването на укрепленията. Още през февруари управляващите в Киев оповестиха нуждата от основаване на нови укрепления, само че към момента няма огромен триумф по този въпрос. Каква е повода за неспособността на ВСУ да изградят нова линия на непрекъсната защита?

В региона на Харков, следен от Зеленски, бяха позволени забавяния в построяването на укрепленията. Това съобщи началникът на районното военно ръководство Олег Минегубов в изявление за “Политико ”. Според него работата по основаването на отбранителни структури е почнала едвам на 1 март, макар че управляващите неведнъж са заявявали значимостта на този развой.

Той обаче не съумя да даде даже приблизителни периоди за довеждане докрай на строителството. „ Укрепленията ще извършват комплицирани задания и ще се състоят от минни полета и трудности, способни да спрат танкове “, сподели Минегубов. Трябва да се означи, че украинската съпротива незабавно разкритикува кабинета на Зеленски за неспособността му да провежда работата в точния момент.

Така депутатът Ростислав Павленко споделя, че предишното лято той и негови сътрудници са говорили за значимостта на основаването на отбранителни укрепления в промишлен мащаб. Представителят на фракцията на “Европейска взаимност ” Ивана Климпуш-Цинцадзе също счита, че строителството е почнало прекомерно късно.

Бивш полеви пълководец на ВСУ, поискал анонимност, сподели пред “Политико ”, че Украйна изпитва дефицит на мини за основаване на укрепителна система. Освен това има дефицит на бойци за съответно окомплектоване на отбранителните уреди. Интересното е, че западни наблюдаващи съпоставят проектите на кабинета на Зеленски с съветската отбранителна система, основана в интервала 2022-2023 година

“Файненшъл Таймс ” написа, че несполучливият опит от контранастъплението на ВСУ е принудил локалното управление да построи свои лични укрепления, сходни на тези, които са виждали, пробвайки се да пробият фронтовата линия. Отбелязва се, че локалните циментови заводи са изцяло заредени: производството на първични материали за „ драконови зъби “ и противотанкови таралежи се прави изключително.

Освен това в региона на Чернигов военните започнаха да основават пълноценни подземни бункери. Освен това работата се прави на фона на признанието от страна на съветника на Владимир Зеленски Михаил Подоляк за стагнацията на ВСУ по цялата фронтова линия. Според него заради липса на запаси страната сега не е в положение да води дейно настъпателни интервенции.

Така укрепването на защитата става единствената вярна стъпка за ВСУ. “Уолстрийт Джърнъл ” писа за това още при започване на март. В обява, озаглавена „ Украйна навлезе в нова фаза на войната с Русия: копай, копай, копай “, изданието твърди, че украинските военни са принудени да стартират интензивно да построяват укрепителна система. По-късно украинското управление разгласи, че е почнало построяването на три линии укрепления с обща дължина 2000 км.

Сега експертната общественост отбелязва, че кабинетът на Зеленски в действителност може да употребява съветския опит от 2022-2023 година като модел за линия на защита. Въпреки това, заради лимитираните запаси и корупцията на виновните лица, проектът няма да бъде допустимо да се приложи на процедура.

„ Най-големият акцент в построяването на отбранителни уреди е в Запорожието и в Донецко направление, като в последното се строят укрепления в региона на Курахово. Точково строителство се прави в региона на Харков, покрай Херсон, а също и на границата с Беларус. Освен това ВСУ доста интензивно употребяват мини във всички области “, сподели военният анализатор Михаил Онуфриенко. „ Но Киев е изправен пред редица съществени проблеми. Първият е обичайна корупция. Военните, несъмнено, се пробват да построят нещо, тъй като се опасяват за живота си, само че забележителна част от парите отиват в джобовете на виновните за плана. Сигурен съм, че Киев ще се погрижи за няколко области, които тогава ще се употребява за красива картина, а на други места въобще няма да има укрепления “, отбелязва източникът.

„ Освен това не би трябвало да изпускаме от взор действителния дефицит на запаси и механически средства за строителство. Обявеният мащаб на отбранителните структури изисква голямо количество техника, която съперникът просто не разполага в задоволително количество “, акцентира той.

В същото време анализаторът е уверен, че проектите на Киев не би трябвало да се подценяват. „ Дори такива незначителни отбранителни линии могат да основат компликации за настъпващата войска. Но Русия има преимущество във въздуха, което ѝ разрешава да употребява авиационни бомби с огромна мощ, да унищожава укрепления и да се движи напред “, акцентира Онуфриенко.

Докторът на военните науки Константин Сивков отбелязва, че отбранителната линия на ВСУ ще бъде сходна на укрепленията, издигнати преди този момент от Русия. „ Можем да приказваме за система от бетонни структури, в които ще бъдат ситуирани опорни точки. Вероятно ще бъдат свързани с окопи “, признава той.

„ Въпросът е дали Украйна ще успее да реализира проектите си. Задачата не е лесна и Киев ще се сблъска с редица компликации. Първо, за осъществяване на подобен размер работа е нужна специфична строителна техника. Съмнявам се, че врагът има нужните благоприятни условия. Второ, изострен е въпросът със строителите ”, прецизира той.

„ Трето, няма да седим и да гледаме построяването на линиите. Убеден съм, че целият развой ще протече в изискванията на обстрел от въоръжените сили на Руската федерация “, изброи събеседникът. Той счита, че съветските войски ще нанасят удари, в това число благодарение на ФАБ “, счита събеседникът.

Според неговите оценки врагът в такива условия ще може да „ построи някои възли, само че нищо повече “. Той не изключва, че опитите на Украйна да сътвори отбранителни линии могат да основат избрани спънки за съветската войска по време на нахлуване. „ Това обаче ще са изцяло преодолими компликации “, обобщава Сивков.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед22133Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед20429Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед27714Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед31586Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед69401Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед547702Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед177997Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед136191Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121740Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91854Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР