Украйна избира своя нов президент. Новакът в политиката Володимир Зеленски

...
Украйна избира своя нов президент. Новакът в политиката Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Битката за президентския пост в Украйна

Украйна избира своя нов президент. Новакът в политиката Володимир Зеленски и настоящият държавен глава Петро Порошенко са двамата претенденти на балотажа. След първия тур на 31 март, Порошенко изостава доста. Украинските гласоподаватели са били по-активни на втория тур, оповестява се и за нарушавания.

 © БГНЕС
41-годишният артист Володимир Зеленски има всички шансове съгласно изследванията да стане идващият президент на Украйна. Роденият в Кривой рог комедиант дава обещание референдуми за влизането на страната му в НАТО и Европейския съюз. Счита, че с Русия се постановат договаряния и че анексираният Крим би трябвало да бъде върнат без взаимни отстъпки.



Зеленски гласоподава със брачната половинка си Елена.

Володимир Зеленски, претендент за президент на Украйна: " Благодаря, че дойдохте. Честита Цветница! Днес украинците ще победят. Надявам се, верният избор да победи! "
Шоуменът сподели попълнената си бюлетина на публицисти и с това прекрачи закона. Очаква се Зеленски да заплати санкция.

53-годишният настоящ президент Петро Порошенко загуби от известността си поради безизходицата към спора в Донбас и свадите за корупция измежду политическия хайлайф. Той обаче има безспорни триумфи като основаването на антикорупционен съд и опцията на украинците да пътуват без визи в евросъюза.


Петро Порошенко, претендент за президент на Украйна: " Поздравявам католиците с Великден и православните с празника на Вход Господен в Йерусалим. Горд съм от обстоятелството, по какъв начин бяха проведени изборите тази година в Украйна. Изразяваме свободно волята си,защитихме демократичната традиция. "
Петро и Марина Порошенко участваха на работа в Михайловския златовръх манастир в Киев. 2 700 наблюдаващи от 21 страни наблюдават редовността на вота в Украйна. Сред тях няма руснаци.
 Двамата кандидати за президент на Украйна гласоподаваха на изборите Двамата кандидати за президент на Украйна гласоподаваха на изборите
Двамата кандидати за президент на Украйна - Петро Порошенко и Владимир Зеленски гласоподаваха на балотажа за поста, който се организира в страната през днешния ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР