Украйна иска разговори с Русия в идните 48 часа. Външният

...
Украйна иска разговори с Русия в идните 48 часа. Външният
Коментари Харесай

Украйна иска разговори с Русия в идните 48 часа

Украйна желае диалози с Русия в идните 48 часа. Външният министър на страната Дмитро Кулеба сподели, че досега Москва подценява формалните молби да обясни какво вършат над 100 000 съветски бойци с тежки въоръжения по украинските граници.

Снощи украинският президент Володимир Зеленски и американският президент Джо Байдън са говорили по телефона повече от час. Днес в Киев идва немският канцлер Олаф Шолц. Следващата спирка на Шолц ще бъде в Москва, където се чака да се срещне с президента Владимир Путин.

Междувременно държавното управление на Украйна разгласи през вчерашния ден гаранционен фонд от 16,6 милиарда гривни (592 млн. долара), който да помогне за продължаването на самолетните полети през украинското въздушно пространство, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Фондът цели да подсигурява сигурността на полетите в полза на застрахователни и лизингови компании.

Вчера аероплан на превозвача " SkyUp " по курс от остров Мадейра за Киев се е приземил в Молдова. Разпореждането е пристигнало от задгранична лизингова компания във връзка със опасността от война с Русия. В събота нидерландската самолетна компания КЛМ приключи полетите си от и до Украйна. От немската " Луфтханза " споделиха през вчерашния ден, че " следят доста деликатно " развиването на събитията към Украйна.

Англия приготвя пакет от военна и икономическа помощ за Украйна, сподели през вчерашния ден представител на държавното управление в Лондон, представен от Ройтерс.

" Кризата по границата на Украйна доближи сериозна точка. Цялата информация, която имаме, свидетелства, че Русия може би възнамерява инвазия в Украйна във всеки миг ", сподели той.

По думите му към момента има опция за " деескалация и дипломация " и по тази причина министър председателят Борис Джонсън " ще работи неуморно дружно с нашите съдружници, с цел да накараме Русия да отстъпи от ръба ".

По-късно тази седмица Джонсън ще направи обиколка из Европа, с цел да издейства поддръжка за преустановяване на опълчването с Русия. Въпреки че към този момент няма детайлности кои страни ще бъдат включени в обиколката, от канцеларията му споделят, че той ще се ангажира най-вече със страни от Северна Европа и балтийския район.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР