Украйна иска от САЩ многоцелеви безпилотни летателни апарати (БЛА) MQ-9

...
Украйна иска от САЩ многоцелеви безпилотни летателни апарати (БЛА) MQ-9
Коментари Харесай

Politico: САЩ се страхуват да изпратят дронове MQ-9 в Украйна

Украйна желае от Съединени американски щати многоцелеви безпилотни летателни апарати (БЛА) MQ-9 Reaper, само че Вашингтон се колебае да ги изпрати от боязън, че Русия може да ги смъкна. Това заяви в петък вестник Politico, базирайки се на свои източници, написа Факти.бг.

Според тях БЛА са преди всичко в листата с оръжия, които Украйна желае от Съединени американски щати. Това се дължи на обстоятелството, че украинските въоръжени сили възнамеряват някои военни интервенции за лятото и търсят нови способи за идентифициране на съветски цели надълбоко зад фронтовата линия. Киев се интересува от потреблението на MQ-9 Reaper единствено за разузнаване. В същото време изданието акцентира, че украинските управляващи неведнъж са се обръщали към Съединени американски щати с молба за даване на дронове, само че Вашингтон се притеснява, че съветските въоръжени сили могат да ги смъкват.

MQ-9 Reaper е модулен разследващ и ударен безпилотен летателен уред, създаден от General Atomics Aeronautical Systems. Той е оборудван с турбовитлов мотор, който му разрешава да развива скорост над 400 км/ч. Максималната дълготрайност на полета на дрона е 24 часа. Способен е да носи ракети въздух-земя и въздух-въздух, както и бомби с лазерно ориентиране.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР