Украйна иска от администрацията на президента на САЩ Джо Байдън

...
Украйна иска от администрацията на президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Украйна иска от САЩ противокорабни ракети, дронове и ракетни установки

Украйна желае от администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън противокорабни ракети за обезопасяване на пристанища, които са блокирани от съветския флот, както и дронове и системи за залпови ракетни системи, които могат да поразяват съветските сили на по-голямо разстояние. Това разгласи републиканецът Джейсън Кроу, който по-рано бе на посещаване в Киев, предава NBC News.
Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски е отправил молбата към Кроу и други представители на Съединени американски щати, които посетиха Киев през уикенда. След това те са я предали непосредствено на президента Джо Байдън, увери Кроу пред NBC News.
Украйна съобщи, че има потребност от противокорабни ракети Harpoon или сходни оръжия, създадени в Съединени американски щати, с цел да освободи потреблението на черноморското пристанище Одеса и други за експорт на милиони тонове зърно и храни. Пристанищата са де факто под морска обсада от съветските сили край крайбрежията, споделя Кроу.
„ Те се нуждаят от противокорабни ракети, тъй като едно от най-големите провокации, пред които са изправени сега, е да изнасят храната си. Седят върху 12 милиона тона хранителни артикули, пшеница, слънчогледово олио - тази храна би трябвало да излезе от страната както поради украинската стопанска система, по този начин и за попречване на глада в Африка и Близкия изток. Ако това не се случи през идващите няколко месеца, ще се скапе. Ще следим скок на глада в целия свят “, разяснява републиканецът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР