Украйна иска от администрацията на американския президент Джо Байдън противокорабни

...
Украйна иска от администрацията на американския президент Джо Байдън противокорабни
Коментари Харесай

Украйна иска от САЩ дронове, противокорабни ракети и ракетни установки

Украйна желае от администрацията на американския президент Джо Байдън противокорабни ракети за обезопасяване на пристанища, които са блокирани от съветския флот, а също и дронове и системи за залпови ракетни системи, които могат да поразяват съветските сили на по-голямо разстояние. Това разгласи републиканецът Джейсън Кроу, оповестява Ен Би Си Нюз.

Украйна съобщи, че се нуждае от противокорабни ракети Harpoon или сходни оръжия, създадени в Съединени американски щати, с цел да освободи потреблението на черноморското пристанище Одеса и други за експорт на милиони тонове зърно и храни, изясни Кроу и добави, че на процедура пристанищата са под морска обсада от съветските сили край крайбрежията.

Той уточни, че Украйна има потребност от противокорабни ракети, тъй като едно от най-големите провокации пред страната е да изнася храната си.

" Седят върху 12 милиона тона хранителни артикули, пшеница, слънчогледово олио - тази храна би трябвало да излезе от страната, както поради украинската стопанска система, по този начин и за попречване на глада в Африка и Близкия изток. Ако това не се случи през идващите няколко месеца, ще се скапе. Ще следим скок на глада в целия свят ", предизвести Кроу.

Украйна също по този начин е поискала от Съединени американски щати и дронове с по-голям обхват, които могат да летят неведнъж в допълнение към по-малките, еднократни дронове вид " камикадзе ", които Вашингтон е дал до момента.

Зеленски се срещна с ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси и други членове на американската делегация в събота в Киев.

Кроу добави, че Зеленски е изискал от делегацията и залпови ракетни системи, по-специално създадената в Съединени американски щати система, известна като HIMARS.

С обсег над 100 км, ракетните системи биха били " решаващи ", защото биха разрешили на украинските военни да нанасят удари по съветските сили на по-голямо разстояние от артилерията - извънредно нужна дарба за борби в равнинен, открит терен в източните и южните елементи на страната, изясни републиканецът.
ТЕМА преди 59 минути 219 преди 1 час 614 преди 1 час 313
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР