Украйна иска да привлече безпрецедентната подкрепа на НАТО и Европейския

...
Украйна иска да привлече безпрецедентната подкрепа на НАТО и Европейския
Коментари Харесай

“Това ще промени всичко”. Как НАТО и ЕС ще помогнат на Киев

Украйна желае да притегли невижданата поддръжка на НАТО и Европейския съюз, които в действителност би трябвало да поемат изцяло разноските и да изградят мощна система за сигурност. Не всички в западните страни са съгласни с това, само че политическите елити не слушат никого. Докога Брюксел и Вашингтон са подготвени да оказват помощ на Киев?

Европейска взаимност

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи, че Европейският съюз може да сътвори задача за оказване на военна помощ на Украйна - решение ще бъде взето на идващия Съвет на външните министри на Европейски Съюз през октомври. Преди това европейците би трябвало да се договорят с Киев какво тъкмо желае да получи.

Инициативата за основаване на задачата беше на външните министри на Франция, Полша и Германия. В взаимно изказване те означиха, че единствено доставката на военна техника не е задоволителна - техниката би трябвало да се поддържа, ремонтира и да образоват личния състав по какъв начин да я употребява. Междувременно украинските военни от дълго време се образоват в западни лагери. Например във Англия, съгласно известията в медиите, към пет хиляди души са приключили сполучливо военно образование.

Освен това управляващите на Европейски Съюз отпуснаха пет милиарда евро на Киев като част от макрофинансовата помощ. През октомври ще се договорят за прехвърлянето на още три милиарда. Според украинския министър на финансите Сергей Марченко страната се нуждае от до пет милиарда задгранични инжекции всеки месец, с цел да поддържа жива стопанската система си. В противоположен случай страната няма да се оправи със отговорностите си към популацията. В същото време обособени траншове отиват за потребностите на защитата.

Някои европейци желаят да спрат да оказват помощ на Украйна, призна Борел. Той предложи да се води битка с сходни настроения и акцентира, че единственият метод за преустановяване на руско-украинския спор е на бойното поле. „ Дипломацията е блокирана “, сподели служителят. Освен това, съгласно него, самата Украйна би трябвало да реши при какви условия ще завърши всичко, тъй че тя би трябвало да оказва помощ толкоз дълго, колкото е належащо.

Припомняме, че при започване на септември в няколко страни от Европейски Съюз се организираха всеобщи митинги против военните доставки за Украйна. По-специално, на 3 септември в Прага към 70 хиляди души поддържаха неутралитета на Чешката република в руско-украинската борба. На собствен ред президентът на Унгария Виктор Орбан счита, че в случай че не беше поддръжката на Запада, съветската специфична интервенция би останала местен спор.

Северноатлантическ ата помощ

Освен договарянията с Европейския съюз, Киев развива съдействие с НАТО. И по този начин, на 13 септември беше оповестен план на интернационален контракт, съгласно който Украйна би трябвало да получи невиждани гаранции за сигурност от военния съюз. Ангажименти щяха да поемат най-вече Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция и Турция. Заедно те щях да укрепят украинската войска, с цел да може да устои на Русия.

На първо място, става дума за дълготрайни и постоянни вложения в украинския военно-промишлен комплекс. Западните съдружници също трябваше да трансферират огромни количества оръжие и разследваща информация в Киев, непрекъснато да образоват ВСУ. Освен това страните от НАТО освен щяха да доставят избрани типове оръжия, само че и да градят цялостна система за противоракетна защита и киберсигурност.

Преди нямаше нищо сходно. Киев схваща това, по тази причина акцентира, че проектодоговорът, който към този момент беше утвърден от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ще сложи основите на нов ред на сигурността в Европа. Междувременно заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, в противен случай, е уверен, че реализирането на сходна самодейност ще се трансформира в увод към Третата международна война. А прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков означи: сигурността на Украйна могат да подсигуряват само нейните управляващи, които за това би трябвало да осъзнаят безнадеждността на актуалната обстановка.

Както и да е, гаранционното съглашение към момента се разисква и НАТО към този момент получи искане за даване на комплекти зимни облекла и палатки за 200 хиляди бойци от ВСУ. Успоредно с това " Укроборонпром " заяви, че страните от Алианса са се договорили да построят в републиката два завода за произвеждане на муниции. Освен това украинските медии чакат, че програмата “заем-наем ” ще стартира да работи до края на 2022 година

На лимита на опциите

Експертите считат, че Западът може да поддържа Украйна доста дълго време. „ Съединени американски щати взеха решение да не щадят патроните и украинците. Киев ще продължи да получава всестранна помощ от сътрудниците, само че те няма да се включат изцяло във военните дейности. Най-острият въпрос е доставката на ракети с огромен обхват. За Москва това е алена линия, чието прекосяване може да докара до началото на боен конфликт сред Русия и НАТО “, споделя Владимир Жарихин, заместник-ръководител на Института на страните от Оперативно-наблюдателно дело.

В същото време, прибавя той, въпреки всичко не би трябвало да се разчита на европейците, които се опълчват на помощта за Украйна. Според специалиста в Европейски Съюз липсват мощни водачи, всички авторитетни фигури са под мощен напън от Съединени американски щати.

Политологът Александър Дудчак счита, че Западът ще поддържа украинската република до последните дни от нейното битие, с цел да навреди на Русия. „ Съединени американски щати и Европейски Съюз показват Украйна като суверенна страна, на която сякаш оказват помощ да пази своята целокупност и самостоятелност. Макар че нито едното, нито другото ги няма от дълго време “, сигурен е Дудчак.

В същото време той отбелязва мъчителната реакция на водачите на Европейски Съюз към несъгласните с проукраинската политика. " Много елементарни европейци са срещу поддръжката на неонацистите в Украйна и са за възобновяване на партньорствата с Русия. Има такива хора даже в безусловно русофобска Полша. Но всеобщите митинги, като предписание, се пренебрегват ", споделя политологът. “Затова пък унгарските управляващи, които не желаят да устоят Украйна, изпаднаха в недружелюбност. Будапеща даже е застрашена от изключване от Европейския съюз и отнемане от финансиране на обща стойност до 30 милиарда евро ”, добавя експертът.

Всичко това обаче по никакъв метод не може да повлияе на решимостта на Москва да реализира задачите на спецоперацията. Още повече, че частичната готовност, оповестена на 21 септември, съгласно специалистите би трябвало доста да форсира този развой.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР